Normal_school-shopping-basket-on-blackboard-background-2021-08-26-16-34-20-utc-min__1_

Donderdag 17 november 2022 is het feest in Montfoort. Samen met betrokken partijen viert de gemeente Montfoort de start van het nieuwe Kindcentrum Montfoort. Een muzikale optocht van zeshonderd kinderen zal het hoogtepunt van deze dag zijn. Dit meldt de gemeente Montfoort.

Alle toekomstige gebruikers zijn uitgenodigd: drie basisscholen (Graaf Jan, De Howiblo en De Hobbitstee), de kinderopvang (KMN Kind & CO) en alle kinderen. Zij begeven zich onder muzikale begeleiding van pretkapel ZWUP in een optocht naar het nu nog braakliggende bouwterrein.

127 heipalen

De bouw is volgens planning deze maand van start gegaan. Allereerst gaat het bouwbedrijf bezig met heiwerkzaamheden. Daarmee wordt het fundament voor het nieuwe kindcentrum gelegd. Binnenkort gaat de eerste heipaal de grond in. In totaal worden er maar liefst 127 palen geslagen. De komende maanden worden de contouren van het nieuwe Kindcentrum Montfoort steeds duidelijker zichtbaar. Het streven en de verwachting is dat de drie scholen en de kinderopvang begin 2024 kunnen verhuizen.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres