Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Binnenkort start de bouw van nieuw eenheidsbureau politie Den Haag

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
Binnenkort start de bouw van nieuw eenheidsbureau politie Den Haag
De politie in Den Haag heeft een overeenkomst getekend met BAM Bouw en Techniek. Dit doen zij voor de realisatie van het nieuwe hoofdgebouw van de Eenheid Den Haag, binnen de nationale politie ook wel het eenheidsbureau genoemd. Naar alle waarschijnlijkheid start de bouw in de zomer. Anja de Bruin, hoofd bedrijfsvoering, geeft aan dat er straks in de Brinckhorst een nieuw politiepand ‘verrijst’ dat operationele functies biedt en tegelijkertijd een prettige werkomgeving is. Dit meldt politie.nl

Begin deze maand ondertekenden de politie en BAM Bouw en Techniek de overeenkomst. Naar verwachting gaat de bouw in de zomer van start. Dat is twee jaar later dan oorspronkelijk de gedachte was. Nu is echter de handtekening toch gezet en De Bruin geeft aan dat er nu niets meer in de weg staat van de bouw. “In alle gezamenlijkheid zijn we uiteindelijk gekomen tot een heel mooi ontwerp, waarmee we als eenheid een modern, functioneel en toekomstbestendig pand tot onze beschikking krijgen.”

Bouwtraject

Plannen voor het nieuwe gebouw liggen al meerder jaren op tafel. In 2017 werden de eerste voorbereidingen voor het nieuwbouwtraject gestart. Het oog voor de grond waarop het gebouw moet komen te staan viel snel op Brinckhorst. De volgende grote stap voor de bouw was de selectie van een architect, in mei 2018. Daarna duurde het een jaar voordat het conceptontwerp werd vastgesteld. Die werd in 2021, na een aantal flinke aanpassingen, definitief. In de periode die volgde werden alle puntjes op de i gezet om de bouw te kunnen starten. Daarnaast werd de aanbesteding voor een aannemer afgerond.

Input van politiemedewerkers

De politiemedewerkers werden betrokken bij het besluitproces. Via een zogenoemd klankbordgroep keken de medewerkers mee met alle plannen. Een groot deel van de medewerkers leverde via verschillende gebruikersgroepen input vanuit de verschillende werkprocessen.

Die klankbordgroep is van belang geweest tijdens het hele traject. Door het initiatief van een medewerker is onderzocht of het mogelijk was om het leegstaande politiepand in de Wegestraat om te bouwen tot een parkeergarage. In het onderzoek werd geconcludeerd dat dit kan en gaat nu ook gebeuren. Verder leidde de klankbordgroep tot enkele aanpassingen bij het cellencomplex en de huisvesting van de Afdeling Bewaken en Beveiligen (ABB).

Blijf op de hoogte

Geïnteresseerden kunnen via een speciale themapagina op de website van de politie te werkzaamheden volgen. Daar worden alle ontwikkelingen geplaatst.

Door: Nationale Bouwgids

07 juni '23 (11:48)

Nieuwbouw voor De Nieuwste School in Tilburg

In Tilburg staat De Nieuwste School, een school voor vmbo, mavo en havo, nieuwbouw te wachten. Het nieuwe pand zal worden gebouwd op de huidige locatie van de school: aan de Sint Josephstraat. Waarschijnlijk gaat de nieuwbouw in 2026 van start. De school streeft naar oplevering vóór de zomer van 2027. Dit meldt de gemeente Tilburg.

06 juni '23 (15:38)

Boeren in noordelijke provincies kunnen geld aanvragen voor stikstofmaatregelen

Boeren in de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe kunnen vanaf woensdag een aanvraag indienen voor advies over maatregelen voor het verminderen van de stikstofuitstoot. Zowel het advies als maatregelen tegen de uitstoot worden deels gesubsidieerd door de provincies. "Per bedrijf moet de uitstoot met ongeveer 20 procent worden verminderd", aldus de Friese gedeputeerde Klaas Fokkinga.

30 mei '23 (22:53)

Vakbond hard aan de slag voor zware beroepen

Nu de nieuwe Pensioenwet ook in de Eerste Kamer is aangenomen, wil FNV snel werk maken van structurele afspraken zodat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken. "Als FNV gaan wij daarmee keihard aan de slag", aldus voorzitter Tuur Elzinga.

30 mei '23 ( 6:23)

Gigafabriek voor productie van autobatterijen opent in Frankrijk

Frankrijk opent dinsdag de eerste fabriek voor autobatterijen binnen de landsgrenzen. Het opbouwen van een batterij-industrie is een belangrijk onderdeel van het plan van de Franse president Emmanuel Macron om Frankrijk te herindustrialiseren. In het kader daarvan moet er de komende drie jaar een aantal fabrieken in het noorden van Frankrijk worden gebouwd.

30 mei '23 ( 6:08)

Werknemers staken bij autofabriek VDL Nedcar

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

18 mei '23 ( 6:09)

Doorbraak lijkt nog steeds ver weg in landbouwoverleg

De drie landbouwpartijen, onder wie de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO), minister van Landbouw Piet Adema en premier Mark Rutte zijn in de nacht van woensdag op donderdag nog altijd in gesprek bij het landbouwoverleg. Alle overige partijen zijn inmiddels vertrokken, laat een woordvoerder van het overleg rond 03.30 uur weten. Voordat er een conceptakkoord is, moeten die eerst weer om de tafel. Een conceptakkoord vóór Hemelvaart, zoals Adema wilde, lijkt daarmee zo goed als onmogelijk.

17 mei '23 ( 6:09)

Ogen gericht op LTO op belangrijke dag voor landbouwakkoord

Het overleg over het landbouwakkoord nadert woensdag zijn ontknoping. Dan zal duidelijk worden of het kabinet afspraken heeft kunnen maken die de boerensector perspectief bieden. De ogen zullen vooral gericht zijn op de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO). Landbouwminister Piet Adema zei vrijdag nog dat een akkoord zonder handtekening van de boerenlobbyorganisatie "weinig zin heeft".

12 mei '23 (12:28)

Vernieuwbouw sportcomplex Glanerbrook in Geleen van start

Woensdag 10 mei 2023 is het officiële startsein gegeven voor de vernieuwbouw van Glanerbrook in Geleen. Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van architecten, uitvoerders, uitbater en medewerkers van de gemeente boorde wethouder Leon Geilen met een pneumatische boor een stuk uit de buitenmuur van de sporthal. De werkzaamheden aan het sportcomplex in Geleen duren volgens planning tot 2025. Dit meldt de gemeente Sittard-Geleen.

09 mei '23 (16:01)

Eerste paal nieuw kindcentrum in Zwijndrecht in de grond

Aan de Duivenbode in Zwijndrecht heeft wethouder Ronald de Meij van de gemeente Zwijndrecht maandag 8 mei 2023 de eerste paal van een nieuw kindcentrum in de grond geslagen. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2024 gereed. Dat meldt Zwijndrecht.net.

02 mei '23 (14:35)

Officieel startsein bouw zwemcentrum in Drachten

Veel belangstellenden en betrokkenen waren woensdag 26 april 2023 aanwezig toen wethouder Pieter van der Zwan het officiële startsein gaf voor de bouw van het nieuwe zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan in Drachten. Dat meldt de gemeente Smallingerland.