Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Binnenkort start de bouw van nieuw eenheidsbureau politie Den Haag

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Binnenkort start de bouw van nieuw eenheidsbureau politie Den Haag
De politie in Den Haag heeft een overeenkomst getekend met BAM Bouw en Techniek. Dit doen zij voor de realisatie van het nieuwe hoofdgebouw van de Eenheid Den Haag, binnen de nationale politie ook wel het eenheidsbureau genoemd. Naar alle waarschijnlijkheid start de bouw in de zomer. Anja de Bruin, hoofd bedrijfsvoering, geeft aan dat er straks in de Brinckhorst een nieuw politiepand ‘verrijst’ dat operationele functies biedt en tegelijkertijd een prettige werkomgeving is. Dit meldt politie.nl

Begin deze maand ondertekenden de politie en BAM Bouw en Techniek de overeenkomst. Naar verwachting gaat de bouw in de zomer van start. Dat is twee jaar later dan oorspronkelijk de gedachte was. Nu is echter de handtekening toch gezet en De Bruin geeft aan dat er nu niets meer in de weg staat van de bouw. “In alle gezamenlijkheid zijn we uiteindelijk gekomen tot een heel mooi ontwerp, waarmee we als eenheid een modern, functioneel en toekomstbestendig pand tot onze beschikking krijgen.”

Bouwtraject

Plannen voor het nieuwe gebouw liggen al meerder jaren op tafel. In 2017 werden de eerste voorbereidingen voor het nieuwbouwtraject gestart. Het oog voor de grond waarop het gebouw moet komen te staan viel snel op Brinckhorst. De volgende grote stap voor de bouw was de selectie van een architect, in mei 2018. Daarna duurde het een jaar voordat het conceptontwerp werd vastgesteld. Die werd in 2021, na een aantal flinke aanpassingen, definitief. In de periode die volgde werden alle puntjes op de i gezet om de bouw te kunnen starten. Daarnaast werd de aanbesteding voor een aannemer afgerond.

Input van politiemedewerkers

De politiemedewerkers werden betrokken bij het besluitproces. Via een zogenoemd klankbordgroep keken de medewerkers mee met alle plannen. Een groot deel van de medewerkers leverde via verschillende gebruikersgroepen input vanuit de verschillende werkprocessen.

Die klankbordgroep is van belang geweest tijdens het hele traject. Door het initiatief van een medewerker is onderzocht of het mogelijk was om het leegstaande politiepand in de Wegestraat om te bouwen tot een parkeergarage. In het onderzoek werd geconcludeerd dat dit kan en gaat nu ook gebeuren. Verder leidde de klankbordgroep tot enkele aanpassingen bij het cellencomplex en de huisvesting van de Afdeling Bewaken en Beveiligen (ABB).

Blijf op de hoogte

Geïnteresseerden kunnen via een speciale themapagina op de website van de politie te werkzaamheden volgen. Daar worden alle ontwikkelingen geplaatst.

Door: Nationale Bouwgids

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.