Normal_1274

AMERSFOORT - DeGraaf Technisch Personeel, al 21 jaar een grote speler als het gaat om functies in de techniek, heeft besloten te gaan samenwerken met Vakgilde.

DeGraaf Technisch Personeel verzorgt leerwerkbanen voor leerlingen van Vakcollege Techniek en biedt hen uitzicht op een vaste baan. Door de samenwerking tussen Vakcollege Techniek, Vakgilde en het bedrijfsleven kan krapte op de arbeidsmarkt voorkomen worden.

DeGraaf Technisch Personeel is een van de detacheerders die vanaf vandaag samenwerkt met Vakgilde. Vakgilde zorgt voor goede arbeidsvoorwaarden voor de leerlingen van Vakcollege Techniek en regelt alle administratieve zaken.

Dit doet Vakgilde in samenwerking met detacheerders en scholings- en opleidingsbedrijven. Vakcollege Techniek is de opleiding die vakmensen opleidt en ze - via Vakgilde - helpt aan een geschikte leerwerkbaan. Tijdens deze leerwerkperiode worden de leerlingen begeleid en wordt het leerwerkproces geregisseerd.

DeGraaf Technisch Personeel omarmt Vakgilde
DeGraaf ziet de opleiding van het Vakcollege als een vooruitgang in de techniek en wil graag meewerken aan een mooi toekomstperspectief voor deze jonge vakmensen.

Het bedrijf kan met 22 landelijke raamovereenkomsten voldoende leerwerkbanen bieden en ziet de Vakcollege leerlingen dan ook graag tegemoet. Dennis van Hilten, commercieel verantwoordelijk voor DeGraaf: "DeGraaf Technisch Personeel heeft het motto 'van Techniek leerling naar directeur in de Techniek'. Wij zien mensen graag groeien en daar zetten wij ons voor in."

Wat biedt Vakgilde aan scholings- en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzenders en detacheerders?
Vakgilde maakt op maat afspraken met scholings- en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzenders en detacheerders. Dit kan betrekking hebben op de inhoud van de opleiding, het afstemmen van het opleidingsaanbod naar de behoefte van de opleidingsbedrijven, of op de locatie van de opleiding.

Vakgilde kan als juridisch werkgever van de Vakcollege leerlingen de administratieve activiteiten en alle verplichtingen die voortvloeien uit het werkgeverschap uit handen nemen van scholings- en opleidingsbedrijven, erkend leerbedrijven, uitzenders en detacheerders.

Over het Vakcollege
Het Vakcollege Techniek startte in 2008 met 13 scholen. Inmiddels zijn er bijna 50 Vakcolleges Techniek in Nederland met meer dan 3000 leerlingen. De wens is het aantal scholen uit te laten groeien tot meer dan 100 scholen waarin vmbo's en mbo's samenwerken.

Daarnaast is inmiddels ook Vakcollege Zorg gestart en ontwikkelt Vakcollege Groep ook andere Vakcollege concepten. Zo heeft straks ieder kind in Nederland een Vakcollege dicht in zijn of haar buurt. Kijk op www.hetvakcollege.nl en op www.vakgilde.nl voor meer informatie.