Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Symbolisch startsein nieuwbouw zwembad

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km

Den Helder - Met de onthulling van het bouwbord door de wethouders Bruin (project Zwembad) en Turnhout van den Bosch is woensdag symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe zwembad.

Het nieuwe zwemcomplex krijgt vier binnenbaden, een buitenbad en buitenpeuterbaden. Het complex is geschikt voor recreatie en wedstrijdzwemmen. Bovendien heeft het bad een negen meter diepe duiktank, die gebruikt wordt door de marine, brandweer en voor de onderwatersport.

Als de bouw geheel volgens planning verloopt, dan is de eerste duik in het nieuwe zwembad in de zomer van 2013.

Multifunctioneel
Wethouder Pia Bruin: "Net als heel veel andere mensen ben ik blij dat het zwembad er nu komt. Het is een prima voorziening voor Den Helder en de regio. De kracht zit 'm in de multifunctionaliteit van het complex. Recreatiezwemmen binnen en buiten, zwemlessen, wedstrijdzwemmen, duiken, noem maar op, alles kan er."

"De zwemverenigingen Noordkop en Zeemacht en duikvereniging de Aquanauten krijgen een prachtig onderkomen. Het is geweldig dat we met de marine dit project voor elkaar hebben gekregen. En dat onderstreept de goede samenwerking tussen ons. De Stichting Zweminrichting is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het nieuwe bad."

Duurzaamheid
Het nieuwe zwembad krijgt een onderhoudsarme buitenkant, dat bovendien extra geïsoleerd is onder meer door HR++ glas. Speciale energiebesparende warmtepompen zorgen voor het recyclen van lucht en warmte. Het spoelwater van de douches wordt gezuiverd en opnieuw gebruikt. Er komt strak deels LED verlichting en er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. De mogelijkheden van het gebruik van aardwarmte worden onderzocht.

Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft het huidig zwembad gewoon open voor publiek. Pas als het nieuwe bad klaar is wordt De Schots gesloopt.

© Nationale Bouwgids

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

07 augustus '23 ( 8:08)

TU Delft geeft grote bouwopdracht aan Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft een grote opdracht gekregen van de TU Delft. Het beursgenoteerde bedrijf gaat aan de slag met de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Met de klus is circa 130 miljoen euro gemoeid.

23 juni '23 (15:38)

In september komt kabinet met eigen plan landbouwsector

Het kabinet komt in september met zijn eigen plan voor de hervorming van de landbouwsector, zei minister Piet Adema (Landbouw) vrijdag na de ministerraad. Daarin zal staan hoe de sector tot en met 2040 hervormd zal worden. Eerder deze week klapte het overleg over het Landbouwakkoord toen lobbyclub LTO zich terugtrok.