Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Heijmans start verbreding A2 s-Hertogenbosch - Eindhoven

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ROSMALEN - Heijmans en Rijkswaterstaat hebben de voorbereiding afgerond voor de start van de verbreding van de Rijksweg A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven.

Over een traject van circa 27 km wordt de A2 in twee richtingen omgebouwd van twee rijstroken naar drie rijstroken. Dit traject maakt deel uit van Spoedpakket E, dat Heijmans eind 2009 al verwierf.

De contractwaarde bedraagt ruim 100 miljoen euro. De definitieve realisatie is onder voorbehoud van het oordeel van de Raad van State, die voorjaar 2012 uitspraak zal doen.

Het werk omvat alle werkzaamheden voor de realisatie van de verbreding, inclusief grondkerende constructies, geluidsschermen, verhardingen en technische installaties.

Deze integrale opdracht zal uitgevoerd worden door Heijmans Wegen en Heijmans Civiel. De oorspronkelijke contractwaarde van het project is toegenomen van 66 miljoen euro tot ruim 100 miljoen euro als gevolg van de wijzigingen die zijn doorgevoerd in het kader van de Tracéwetprocedure, met name geluidsmaatregelen.

De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2012, ter voorbereiding worden langs het tracé momenteel beschermde bomen en andere flora verplaatst.

De verbrede A2 wordt gefaseerd opengesteld in de periode 2012/2013 en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de doorstroming op het traject tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven, evenals de Rondweg 's-Hertogenbosch en de Randweg Eindhoven.

De aanpak van Heijmans is erop gericht om de overlast voor de omgeving en het verkeer in de periode van de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

© Nationale Bouwgids

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

07 augustus '23 ( 8:08)

TU Delft geeft grote bouwopdracht aan Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft een grote opdracht gekregen van de TU Delft. Het beursgenoteerde bedrijf gaat aan de slag met de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Met de klus is circa 130 miljoen euro gemoeid.

23 juni '23 (15:38)

In september komt kabinet met eigen plan landbouwsector

Het kabinet komt in september met zijn eigen plan voor de hervorming van de landbouwsector, zei minister Piet Adema (Landbouw) vrijdag na de ministerraad. Daarin zal staan hoe de sector tot en met 2040 hervormd zal worden. Eerder deze week klapte het overleg over het Landbouwakkoord toen lobbyclub LTO zich terugtrok.