Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

St. Franciscusschool Brunssum naar tijdelijke huisvesting tijdens verbouwing

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km

BRUNSSUM - Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum heeft definitief besloten de St. Franciscusschool tijdelijk te huisvesten op de Markt in Treebeek. Naar verwachting wordt in mei/juni 2012 gestart met het realiseren van een gebouw voor de Brede School West.

Hiertoe wordt de huidige St. Franciscusschool aan de Wieënweg zeer ingrijpend verbouwd. Op de (ver)bouwlocatie is het onmogelijk om de kinderen rustig les te geven.

Verschillende locaties zijn onderzocht en uiteindelijk is de Markt de beste plek gebleken. De locatie is dichtbij de "oude" school, in een veilige omgeving, zowel verkeerstechnisch als wat betreft de omliggende bebouwing.

Het voorstel is om hier een tijdelijke school te bouwen met speelplaats en parkeergelegenheid. Gedeeltelijk zou het tijdelijke gebouw uit twee verdiepingen kunnen bestaan. De school wordt dan gebruikt van april/mei 2012 tot de verwachtte oplevering van de échte Brede School in december 2013.

Wethouder Erwin Vogelzang: "Dit plan is besproken met omwonenden. Naar aanleiding van de reacties van omwonenden is nog een andere locatie bekeken, maar deze bleek helaas uiteindelijk niet inzetbaar.

Op verzoek van de omwonenden is wel eenrichtingsverkeer ingesteld. Dit om te voorkomen dat het halen en brengen van kinderen problemen oplevert. We hebben de omwonenden uitgenodigd voor een toelichting op het definitieve besluit."

Brede School West
De Brede School West gaat onderdak bieden aan onder andere OBS Treebeek, basisschool St. Franciscus, kinderopvang, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een sporthal. Ook hier komt er parkeerruimte en een plek waar ouders hun kinderen kunnen afzetten en even afscheid kunnen nemen.

Overigens is alleen tijdelijke huisvesting nodig voor de kinderen van de huidige St. Franciscusschool  en de peuterspeelzaal die daar gevestigd is. De overige partijen van de Brede School West zitten nu nog op andere locaties.

Hart van Treebeek
De Brede School maakt deel uit van het Masterplan Hart voor Treebeek. In de komende jaren wordt in Treebeek gewerkt aan commerciële ruimte, maatschappelijke voorzieningen, eengezinswoningen én aan goede voorzieningen voor de jeugd.

Een van de uitgangspunten van het Masterplan is de status van beschermd stads- en dorpsgezicht die de wijk heeft. Het behoud van het oude school sluit daar naadloos op aan.

© Nationale Bouwgids

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

07 augustus '23 ( 8:08)

TU Delft geeft grote bouwopdracht aan Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft een grote opdracht gekregen van de TU Delft. Het beursgenoteerde bedrijf gaat aan de slag met de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Met de klus is circa 130 miljoen euro gemoeid.

23 juni '23 (15:38)

In september komt kabinet met eigen plan landbouwsector

Het kabinet komt in september met zijn eigen plan voor de hervorming van de landbouwsector, zei minister Piet Adema (Landbouw) vrijdag na de ministerraad. Daarin zal staan hoe de sector tot en met 2040 hervormd zal worden. Eerder deze week klapte het overleg over het Landbouwakkoord toen lobbyclub LTO zich terugtrok.