Normal_4520

ALMELO (Novum) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat helpen bij de bouw van de grootste zonnecelcentrale van Nederland in Almelo.

Het bedrijf neemt de aanbestedingsprocedure van het zonnepark met een grootte van 23 hectare, dat op een bedrijventerrein wordt gevestigd, op zich. Dat liet Arcadis dinsdag weten.

Het park kan maximaal 14.620 megawattuur per jaar aan stroom produceren, wat een CO2-reductie van 6360 ton per jaar met zich meebrengt. De elektriciteitsproductie van het zonnepark staat gelijk aan het jaarlijks verbruik van ongeveer 4200 huishoudens.

De aanbesteding loopt tot december dit jaar, waarna de eerste spade in de tweede helft van 2013 de grond in moet gaan. Het zonnepark kan maximaal twintig jaar mee.

Arcadis heeft vertrouwen in het project, omdat het verwacht dat de kosten voor het produceren van zonne-energie de komende jaren nog verder zullen dalen.

De afgelopen jaren is de kostprijs van zonnecellen al met tientallen procenten gedaald, omdat China de productie ervan fors heeft opgevoerd.