Normal_4604

PAPENDRECHT (ANP) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis maakte woensdag bekend drie orders te hebben ontvangen met een gezamenlijke waarde van 110 miljoen euro.

De klussen behelsen onder meer funderingswerkzaamheden voor windmolenparken op zee en inspectie-, reparatie- en onderhoudswerk aan olieplatformen.

SNS Securities concludeert dat Boskalis duidelijk profiteert van de overname van Smit en dat het bedrijf een grotere rol krijgt in de snelgroeiende markt voor windmolenparken.

Wel tekent SNS aan dat Boskalis bij de opdrachten valpijpschepen en steenstorters zal gebruiken in plaats van de grote hoppers en zuigers. Derhalve zullen de klussen geen invloed hebben op de bezettingsgraad die Boskalis rapporteert, omdat die wordt vastgesteld op basis van het aantal weken dat de hoppers en zuigers aan het werk zijn geweest.

Beleggers konden het nieuws van Boskalis waarderen en zetten het aandeel rond 9.30 uur 1,4 procent hoger op 27,94 euro. De AEX noteerde op dat moment 0,9 procent hoger op 311,01 punten.