Normal_4864

DEN HAAG (Novum) - Het energiebedrijf TAQA gaat niet in zee met projectontwikkelaar Typhoon Capital om groot aandeelhouder te worden in het windmolenpark in de 'Duitse bocht' in de Noordzee. "Wij zullen niet in dit project investeren", laat het bedrijf dinsdag weten.

Ook volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) is de deal voor het grootste windmolenpark in Nederland niet rond. "Wij wachten nog steeds op een bankengarantie van Typhoon Capital en dat proces loopt moeizaam", meldt het ministerie.

Het project Gemini moet twee windmolenparken met 150 molens opleveren, waarmee anderhalf miljoen Nederlanders van stroom kunnen worden voorzien. EL&I subsidieert het project met 4,5 miljard euro als alle financiering rond is.

Dinsdagochtend meldde De Telegraaf dat de financiering al rond zou zijn. Eerder waren er ook al geldproblemen rond het project. Het Duitse bedrijf Bard dat het park zou gaan bouwen kwam in financiële moeilijkheden en droeg het project over aan Typhoon Capital.