Logo_heijmans-logo-wit-460x250

Heijmans gaat in Den Helder een nieuw transformatorhuis bouwen voor de stroomvoorziening op de aardgasbehandelingsinstallatie van NAM, een locatie waar het aardgas afkomstig uit de Noordzee wordt behandeld. Het huidige transformatorhuis voldoet niet meer en wordt gesloopt. Ook sanering van de grond ter plekke maakt deel uit van deze opdracht.

Heijmans voert al sinds 2009 onderhouds- en nieuwbouwwerkzaamheden uit voor de NAM, binnen een vijfjarig raamcontract. Daardoor is Heijmans goed bekend met de activiteiten van dit bedrijf en de specifieke eisen van de gas- en olieindustrie. Bovendien is Heijmans een integraal opererend bedrijf, met een brede kennis van onder meer (utiliteits)bouw, wegenbouw, civiele techniek en elektrotechniek. Daardoor kon het ontwerp van het transformatorhuis worden geoptimaliseerd, wat diverse besparingen opleverde. Transparantie en samenwerking zijn belangrijk uitgangspunten in de werkwijze van Heijmans.

De bouw van het transformatorhuis valt overigens niet binnen het raamcontract met de NAM, maar geschiedt in opdracht van de joint venture AJS, een onderaannemer waarin de bedrijven Amec Oil, Jacobson en Stork samenwerken. De sanering van de projectlocatie start nog deze maand.

Over Heijmans
Heijmans NV is actief op het gebied van vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel. We realiseren innovatieve projecten voor bedrijven in onder meer de procesindustrie, beleggers, overheid en woonconsumenten. Integraal werken en kwaliteit staan centraal. Met circa 8.000 medewerkers en in 2012 € 2,3 miljard omzet bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen.

© Nationale Bouwgids