Logo_heijmans-logo_pos_cmyk_website

Heijmans heeft de voorlopige gunning ontvangen van DSM Food Specialities (DFS) om een nieuw laboratorium voor biotechnologisch onderzoek te realiseren. Het gaat om de nieuwe research & development faciliteiten in Delft, die ondergebracht worden in zogeheten 'Lab 6', deze faciliteit is geschikt voor 350 medewerkers. Het plan omvat circa 13.800 m2 vloeroppervlak.

Integrale opdracht
DSM heeft in de aanbesteding drie losse percelen in de markt gezet maar uiteindelijk  gekozen voor de integrale aanpak van Heijmans. Heijmans gaat de werkzaamheden uitvoeren als integraal project. De opdracht is mede verkregen op basis van de aandacht voor veiligheid.

De nieuwbouw betreft een integraal project waarbij Heijmans zowel de bouwkundige, elektrotechnische als werktuigbouwkundige expertise bundelt. Als specialist  heeft Heijmans al verschillende laboratoria gerealiseerd, waaronder het laboratorium van het onlangs opgeleverde Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het WUR Orion in Wageningen, Shell Technology Centre in Amsterdam en Solliance op de High Tech Campus in Eindhoven.

DSM investeert de komende jaren in drie nieuwe onderzoeksfaciliteiten: één in Sittard-Geleen en twee in Delft. Eén daarvan is Lab 6, dat het huidige Beijerincklab vervangt en het DSM Biotechnology Center (DBC) gaat huisvesten. Bijzonder is dat het gebouw in nauwe samenwerking met de gebruikers ontworpen is. "Zij kennen de werkprocessen als geen ander", aldus projectmanager DSM Harry Spuyman. De bouw van Lab 6 is de eerste stap in het Fit4Future-programma. Dat is het herinrichtingsplan voor het westelijk deel van het DSM Delft terrein als het biotechnologiecentrum.

De eerste palen gaan medio 2014 de grond in, een jaar later moet het nieuwe lab klaar zijn.

Over Heijmans:
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten op het gebied van vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op een integrale aanpak en kwaliteit van de uitvoering bieden we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert integrale, innovatieve projecten voor grote klanten als bedrijven en overheden en woningen voor beleggers en woonconsumenten. Met ruim 8.000 medewerkers en in 2012 € 2,3 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie kijk op www.heijmans.nl.

© Nationale Onderwijsgids