bron: edu-net.nl

(Novum) - Dong heeft de 150 duizend zakelijke en particuliere Nederlandse klanten in de etalage gezet. Het Deense energiebedrijf wil zich in Nederland namelijk alleen nog maar gaan richten op de opwekking van windenergie. Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag.

Dong zou volgens de krant zakenbank Kempen ingehuurd hebben om de verkoop van de Nederlandse dochter te begeleiden. Voor het verkooponderdeel zouden volgens ingewijden nog enkele gegadigden over zijn, zo schrijft het FD.

Dong zou ook het belang van vijftig procent in de gascentrale Enecogen in Rotterdam willen verkopen, maar daarvoor zou geen interesse bestaan. Deze efficiënte gascentrale staat door de overcapaciteit op de Nederlandse stroommarkt bijna nooit aan.

Dong is sinds 2005 actief op de Nederlandse energiemarkt, na de overname van een Brabants energiebedrijf voor een bedrag van veertig miljoen euro. Dong schreef vorig jaar al 134 miljoen euro af op de Nederlandse activiteiten.

Vorige maand maakte Dong bekend volledig eigenaar te zijn geworden van drie Nederlandse windparkprojecten op zee. Voor windenergie is veel subsidie beschikbaar sinds het sluiten van het Energieakkoord.