Normal_catharina_ziekenhuis_luchtfoto_550

In opdracht van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven draagt Heijmans zorg voor het bouwkundige deel van de renovatie van polikliniekgebouw A en het bestaande beddenhuis (gebouw H). De TBI-ondernemingen Wolter & Dros en Croon Elektrotechniekdragen zorg voor de technische installaties. De opdracht omvat in totaal ongeveer 21.000 m2 en wordt naar verwachting begin 2017 opgeleverd. De aanneemsom bouwkundig bedraagt circa € 14 miljoen en de technische installaties circa € 13 miljoen. 

De renovatie van het polikliniekgebouw bestaat in totaal uit vijf bouwlagen waarvan de bovenste vier verdiepingen heringericht worden. Gebouw H ondergaat een grondige verbouwing, waarbij het in de toekomst enkel nog als beddenhuis gebruikt wordt en specialismen elders op het terrein ondergebracht worden. De renovatie van dit bestaande beddenhuis betreft vijf en halve verdieping (11 vleugels) met per vleugel 1-, 2- en 4-persoons kamers. Belangrijk aandachtspunt tijdens de werkzaamheden is de planning en de doorgang van primaire processen van de opdrachtgever, waar Heijmans, Wolter & Dros en Croon eerder haar meerwaarde hebben laten zien.

Voor de gehele opdracht is een consortium opgericht onder de naam Bouw Combinatie Catharina Ziekenhuis. In deze samenstelling is onlangs ook de nieuwbouw van het poligebouw (gebouw V) gerealiseerd.

Bron: Heijmans.nl