Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Merin investeert twee miljoen in Rozetkwartier Rijnboog

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Merin, een grote verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimten in ons land, verbouwt een deel van het voormalige Cito-gebouw tot kantoor. In de vernieuwing van dit kantoorgebouw investeert Merin twee miljoen euro. Het Rozetkwartier in Rijnboog is onder andere de plaats van Rozet, het Holiday Inn Express Hotel, café De Heeren van Aemstel en het Feestaardvarken.

Het kantoorgebouw dat nieuw wordt ingericht, staat naast het Holiday Inn aan de hoek van de Vossenstraat en Weerdjesstraat. Op de bovenste, zesde verdieping wordt een vergadercentrum ondergebracht en op de begane grond een coffeecorner. Het gebouw biedt 4.100 m² vloeroppervlak, - grotendeels kantoorruimte die beschikbaar is voor huurders. De Onderwijsspecialisten worden de eerste huurder. Zij nemen een deel van de begane grond en de eerste verdieping in gebruik.

De verwachting is dat het kantoor in juni gereed is. Merin heeft deze week de bouwvergunning aangevraagd voor de verbouwing en inrichting van het kantoor.

Aantrekkelijke locatie
Martijn Slegers, regiomanager van Merin: "Wij investeren graag in het Rozetkwartier, want dat wordt een steeds aantrekkelijker vestigingslocatie. De huurders kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke faciliteiten zoals vergaderruimte en spreekkamers. Bovendien kunnen zij de horecavoorzieningen van de buren benutten en wordt de parkeergelegenheid van hotel en kantoor dubbel gebruikt. Het energieverbruik van het duurzame kantoor is laag." 

Makkelijk samenwerken
De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Op grond van een afweging prijs-kwaliteit is de keus gevallen op deze nieuwe locatie in de stad, omdat het van hieruit makkelijk is om samen te werken met partners in onderwijs en zorg. Naast De Onderwijsspecialisten zal het samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Arnhem, Betuwe en Veluwe zijn intrek nemen in het pand. Met andere partners in de regio zijn De Onderwijsspecialisten in overleg om zich aan te sluiten bij deze gezamenlijke huisvesting.

© Nationale Bouwgids

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.