Normal_merin

Merin, een grote verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimten in ons land, verbouwt een deel van het voormalige Cito-gebouw tot kantoor. In de vernieuwing van dit kantoorgebouw investeert Merin twee miljoen euro. Het Rozetkwartier in Rijnboog is onder andere de plaats van Rozet, het Holiday Inn Express Hotel, café De Heeren van Aemstel en het Feestaardvarken.

Het kantoorgebouw dat nieuw wordt ingericht, staat naast het Holiday Inn aan de hoek van de Vossenstraat en Weerdjesstraat. Op de bovenste, zesde verdieping wordt een vergadercentrum ondergebracht en op de begane grond een coffeecorner. Het gebouw biedt 4.100 m² vloeroppervlak, - grotendeels kantoorruimte die beschikbaar is voor huurders. De Onderwijsspecialisten worden de eerste huurder. Zij nemen een deel van de begane grond en de eerste verdieping in gebruik.

De verwachting is dat het kantoor in juni gereed is. Merin heeft deze week de bouwvergunning aangevraagd voor de verbouwing en inrichting van het kantoor.

Aantrekkelijke locatie
Martijn Slegers, regiomanager van Merin: "Wij investeren graag in het Rozetkwartier, want dat wordt een steeds aantrekkelijker vestigingslocatie. De huurders kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke faciliteiten zoals vergaderruimte en spreekkamers. Bovendien kunnen zij de horecavoorzieningen van de buren benutten en wordt de parkeergelegenheid van hotel en kantoor dubbel gebruikt. Het energieverbruik van het duurzame kantoor is laag." 

Makkelijk samenwerken
De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Op grond van een afweging prijs-kwaliteit is de keus gevallen op deze nieuwe locatie in de stad, omdat het van hieruit makkelijk is om samen te werken met partners in onderwijs en zorg. Naast De Onderwijsspecialisten zal het samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Arnhem, Betuwe en Veluwe zijn intrek nemen in het pand. Met andere partners in de regio zijn De Onderwijsspecialisten in overleg om zich aan te sluiten bij deze gezamenlijke huisvesting.

© Nationale Bouwgids