Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Woonwagencentrum Molenhof vernieuwd en klaar!

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In 2012 besloten de gemeente Rijswijk en woningcorporatie Vidomes gezamenlijk tot de vernieuwing van woonwagencentrum Molenhof. Met een substantiële financiële bijdrage van de gemeente en collega-corporatie Rijswijk Wonen voerdeVidomes de afgelopen twee jaarde vernieuwing uit. Hiermee is een langgekoesterde wens van de bewoners in vervulling gegaan: een nieuw centrum dat voldoet aan de eisen van deze tijd.Dat vierde Vidomes dan ook samen met bewoners, gemeenteen andere betrokken partijen op 3 december. De oudste bewoner van de locatie kreeg van Vidomes als symbolisch gebaar het oude straatnaambord van de Broekmolenweg. De jongste bewoner kreeg een blikken woonwagen. Van de gemeente ontvingen de bewoners een cheque van € 750,- voor de aankoop van speeltoestellen.

Marianne Levering, directeur Klant bij Vidomes, zei op deze dag tegen de bewoners: “We zijn blij dat we u een goed huis kunnen bieden op een mooie locatie. We hopen dat u hier nog jaren prettig woont samen met uw familie en buren. We wensen u veel woonplezier!” Wethouder Van der Meij sloot zich hierbij van harte aanen feliciteerde daarnaast alle bewoners met het 30-jarige bestaan van Molenhof. Ook de heer Roels sprak namens de bewoners zijn blijdschap uit met het bereikte resultaat.

De oplevering
De afgelopen twee jaar werkte Arcadis Nederland BV in opdracht van Vidomes in fasen aan de herontwikkeling van het woonwagencentrum. Voor de bewoners niet de gemakkelijkste tijd; zij moesten - soms zelfs twee keer - verhuizen. Inmiddels is het woonwagencentrum ingericht en staan de nieuwe huurwoonwagens op hun plek. Deze voldoen weer helemaal aan de huidige normen en eisen.

Over het woonwagencentrum Molenhof
Molenhof is in de jaren tachtig aangelegd langs de Vrijenbanselaan. Het centrum had toen dertien standplaatsen. In de loop van de tijd ontstond er een tekort aan plaatsen. Bewoners van het centrum wilden graag bij elkaar blijven wonen; dit past in de cultuur van de Sinti-gemeenschap. In 2012 droeg de gemeente Rijswijk het woonwagencentrum over aan woningcorporatie Vidomes, die daarmee eigenaar en beheerder werd. Hiermee werd de eerste stap gezet in de uitvoering van de herontwikkeling van Molenhof: nieuwe wagens, 24 standplaatsen en aanpak van het openbaar gebied.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.