Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Duurzame Bouwvrouw verkiezing 2016 van start

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vanaf vandaag kan iedereen een powervrouw in de bouw, die duurzaamheid succesvol op de kaart zet, voordragen voor de 3e editie van de verkiezing Duurzame Bouwvrouw. Nomineren kan t/m 30 juni 2016. De Duurzame Bouwvrouw Award wordt georganiseerd door Dubotechniek Bedrijven (onderdeel van VolkerWessels) in samenwerking met Duurzaam Gebouwd en Bouwend Nederland. De jury staat onder leiding van Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen.

De jury bestaat naast voorzitter Maxime Verhagen uit Lara Muller, Richard Klein, Mascha van den Heuvel, en Jan-Willem van der Groep.  Dit jaar wordt voor de 2dee keer ook een award uitgereikt voor aanstormend talent.

Power-vrouwen verdienen een beetje extra aandacht in de typische mannenwereld die de bouw nog altijd is. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke onderwerp. Er zijn in Nederland nog zeker 7 miljoen bestaande huizen waar nog heel wat moet gebeuren om die energieneutraal te maken. Hierbij kan nog veel meer gebruik gemaakt worden van het enorme potentieel van vrouwen. Uit de cijfers van de planbureaus blijkt dat het aantal vrouwelijke leidinggevenden in de bouw afgelopen vier jaar blijft steken op 5 procent. Vrouwen geven een andere dynamiek aan een bedrijf.

De Duurzame Bouwvrouw Award heeft inmiddels behoorlijke impact gehad op de Duurzame50. Gisteravond werd bekend dat 40 % van de top 10 een vrouw is.

De Duurzame Bouwvrouw verkiezing is een stimulans voor de vrouwelijke manager Zij komt in aanmerking omdat zij uitzonderlijke prestaties levert op het gebied van duurzaamheid. Het gaat om ondernemen waarbij rendement wordt gecreëerd door positieve impact op mens en milieu. De menskant betekent de stakeholder, belanghebbende, eindgebruiker, medewerker, leverancier en aandeelhouder.

Vrouwen die de titel ‘Duurzame Bouwvrouw 2016’ verdienen en waardig uit zouden dragen kunnen tot en met 30 juni genomineerd worden via www.duurzamebouwvrouw.nl. De bekendmaking van de winnares vindt plaats in november tijdens het Congres van Duurzaam Gebouwd.

Informatie over de Duurzame Bouwvrouw verkiezing 2016 is terug te vinden op:
Website: www.duurzamebouwvrouw.nl
Facebook: duurzame bouwvrouw award
Twitter: @duurzbouwvrouw
LinkedIn: duurzame bouwvrouw award

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.