Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Staedion en Loostad ondertekenen contract voor 244 woningen Den Haag

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Tijdens de Provada is de DBM overeenkomst tussen VolkerWessels onderneming Loostad en de Haagse woningbouwcorporatie Staedion bekrachtigd. Bestuursvoorzitter de heer W. Krzeszewski van Staedion en de heer H. Driesen, directeur van Loostad, hebben de overeenkomst voor de realisatie van 244 sociale huurwoningen inclusief 20 jarig onderhoud ondertekend.

In de wijk Morgenstond worden zes gebouwen met 227 woningen aan de Coevorden- en Haveltestraat gesloopt. Voor de herontwikkeling van de huidige zes complexen heeft Staedion een uitvraag gedaan: ontwikkelen, realiseren en onderhouden van sociale huurwoningen zonder onrendabele top.

VolkerWessels ondernemingen Loostad Vastgoedontwikkeling, IBB Kondor en Bouwmaatschappij Ufkes hebben in  samenwerking met architect De Zwarte Hond en Mondria Advies met het plan ‘De Tuinen van Morgenstond’ de beste invulling gegeven aan deze opgave.  In het nieuwe plan worden vijf complexen gerealiseerd met in totaal 244 sociale huurwoningen.                          

Geen onrendabele top
De woningen die worden gerealiseerd aan de Coevorden- en Haveltestraat worden gebouwd zonder onrendabele top. Om antwoord te geven op de uitvraag van Staedion hebben Loostad en haar partners een integrale aanpak gekozen. Voorkomen van exploitatiekosten is de basis voor dit stedenbouwkundige plan met zorgvuldige detaillering en bewuste materiaalkeuze. Complete woningen van 60 m² zijn het resultaat. Bewoners in Den Haag krijgen met dit plan toegang tot een kwalitatief en hoogwaardige betaalbare huurwoning.

Huidige bewoners
Op dit moment verhuizen de huidige bewoners met een voorrangsverklaring naar een andere passende woning. De verwachting is dat de gebouwen eind dit jaar leeg zijn. Staedion zal snel daarna starten met de sloop. De start bouw staat gepland voor medio 2017 en de oplevering van de nieuwbouw start met de eerste blokken eind 2018.

Het plan
De stedenbouwkundige hoofdopzet om terug te gaan van zes  blokken van drie hoog naar vijf blokken van vier hoog, heeft inmiddels de goedkeuring van de gemeente Den Haag. Staedion en Loostad zullen op korte termijn in overleg treden met de vertegenwoordigers van de verantwoordelijke afdelingen binnen de gemeente Den Haag om te bezien of een eerdere start van de bouwwerkzaamheden mogelijk is. Dit om versneld aan de grote vraag van sociale huurwoningen te kunnen voldoen.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.