Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Flinke dosis creativiteit

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Eerste groep ontwerpend meubelmakers afgestudeerd aan Bouw & Interieur College.

De eerste groep studenten van de mbo-niveau-4-opleiding Ontwerpend Meubelmaker van het Bouw & Interieur College in Nieuwegein is afgestudeerd. Winkelbalies, bars in cafés, counters in schoolkantines: dat is wat zij ontwerpen en maken. Keukens of kleinere meubels, zoals kasten en stoelen. Kortom: meubels en interieurs van hout, plaatmateriaal, metaal, kunststof of textiel.

Flinke dosis creativiteit
Ontwerpend meubelmakers beschikken over een flinke dosis creativiteit en zijn ondernemend ingesteld. Hierdoor hebben de studenten mooie eindwerkstukken afgeleverd, waarvoor een aantal zelfs betalende klanten had. Onder de werkstukken waren onder meer een zitelement geïnspireerd op een tribune, een bed geïnspireerd op een walvis, een meegroeiende kinderstoel, een sidetable en een mooie kast.

Ronde vormen van de vrouw
Tu Weisscher, student Ontwerpend Meubelmaker: “Werken met hout is mijn passie. Daarom koos ik voor deze opleiding. Ik heb stage gelopen bij meubel- en interieurontwerpers. Daar maakten wij een luxe kantoorinrichting voor een hip bedrijf. Ik begon als houtbewerker en nu voel ik mij een totaalontwerper. Dit is gelukt door wat ik allemaal in de praktijk heb geleerd. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld en werk als zzp’er aan diverse opdrachten. Mijn ontwerpen zijn geïnspireerd op de ronde vormen van de vrouw. Mijn “lepelstoel” en “lippentafel” zijn een groot succes. Mijn mobielstandaard ligt al in de winkel. Na de opleiding wil ik een eigen bedrijf starten en beroemd worden. Ik droom ervan ook andere ontwerpers in mijn atelier een podium te bieden.”

Nog plaatsen vrij
Het is nog mogelijk om aankomend schooljaar (1 september) te starten met de opleiding Ontwerpend Meubelmaker. Kijk voor meer informatie op bouweninterieur.rocmn.nl.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.