Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

12Build koopt het kantoor van Hegeman+ Nijverdal

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
12Build verhuist zijn hoofdkantoor naar Nijverdal, waar het medio 2017 zijn intrek zal nemen in het huidige hoofdkantoor van Hegeman+. Op 25 juli is de de akte van levering gepasseerd bij de notaris.

Door de (internationale) groei van 12Build wordt het huidige pand in Rijssen te klein en daarom was 12Build op zoek naar nieuwe huisvesting. Tijdens verregaande plannen om nieuw te gaan bouwen op ‘t Lochter kwam het huidige hoofdkantoor van Hegeman+ op ons pad. Het pand staat eveneens op het industrieterrein ’t Lochter langs de N35 (weg Wierden-Nijverdal) en bestaat uit 3 bouwlagen en een onderkelderde ruimte. De bovenste verdieping zal gebruikt worden door 12Build en ingericht gaan worden als inspirerende kantoortuin met stilteruimtes. De eerste verdieping zal gebruikt gaan worden door zusterbedrijf Plotgemak.nl en Postergemak.nl voor de productie van web2print bestellingen van bouwtekeningen en posters. Op de begane grond is een sfeervolle ontmoetingsplaats ingericht voorzien van bar en keuken met aangrenzend een terras wat zich langs het water bevindt. De onderkelderde ruimte kan gebruikt gaan worden als café en presentatieruimte.

"Als 12Build zijn we dankbaar en blij dat we deze bestaande ruimte, die nagenoeg aan al onze nieuwbouwwensen tegemoet kwam, duurzaam kunnen gaan hergebruiken en dat we de tijd, minimaal 500 uur, die we anders hadden moeten investeren in nieuwbouw gericht kunnen investeren in de (internationale) groei van zowel 12Build als Plotgemak." ,aldus Initiatiefnemer van 12Build, Erik Nieuwenhuis

De bijzondere halfsteensverband gemetselde gevels en het deels op poten staande gebouw geven het geheel een uniek en doordacht karakter, wat het pand veel bekendheid heeft gegeven. Het vele glas symboliseert de missie van 12Build, namelijk het transparant maken van kwaliteiten en specialismen van bouwspecialisten in de bouw, zodat, business tot business, vraag met aanbod gematcht kan worden. Het pand is voorzien van een warmtepomp en luchtbehandelingsinstallaties, waardoor er geen gas nodig is, energie duurzaam (her)gebruikt wordt en er, last but not least, een prettig leefklimaat geboden wordt. De vide (zie foto) verbindt de bouwlagen met elkaar waarin de symboliek gezien kan worden dat we als 12Build en Plotgemak graag 1 team willen zijn, zonder afdelingen of personen die op zich zelf gericht zijn.

12Build
12Build heeft SaaS-software ontwikkeld waarmee (middel) grote aannemers snel en eenvoudig zoeken naar (bestaande) bouwpartners die perfect aansluiten bij het betreffende project. Vervolgens kunnen zij ook de offertes aanvragen met de vaak vele (grote) documenten die hiermee gepaard gaan. 12Build staat voor de totstandkoming en verbetering van de online samenwerking in de bouw. Inmiddels wordt ruim 58% van de Nederlandse bouwomzet via www.12build.com door hoofdaannemers bij bouwspecialisten en leveranciers aangevraagd en uitbesteed. Dit alles gebeurt in een uiterst beveiligde omgeving en is vanuit de webbrowser benaderbaar. 12Build heeft op dit moment een database met circa 55.000 bouwspecialisten uit Nederland, 15.000 uit België en 50.000 uit Duitsland. Meer dan 326 tevreden klant hoofdaannemers waren gezamenlijk goed voor ruim 786.260 offerte aanvragen via 12Build, waarbij er gemiddeld 3,1 offertes per werkonderdeel zijn aangevraagd.

Hegeman+ huurt kleinere pand terug
12Build heeft beide kantoren gekocht en verhuurt een van de panden terug aan Hegeman+. De beide gebouwen zijn qua data en installaties gesplitst waardoor concurrentiegevoelige data goed afgeschermd is en beveiligd blijft.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.