Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Halfjaarcijfers 2016: Janssen de Jong Groep trekt positieve lijn door

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Kerncijfers• Omzet 1e halfjaar: € 131 miljoen (1e halfjaar 2015: € 128 miljoen)
• Operationeel resultaat (EBIT) 1e halfjaar (exclusief bijzondere last): € 5,35 miljoen (1e halfjaar 2015: € 3,85 miljoen)
• Resultaat na belasting 1e halfjaar (exclusief bijzondere last): € 4 miljoen (1e halfjaar 2015: € 3 miljoen)
• Werkvoorraad juli 2016: € 276 miljoen (juli 2015: € 199 miljoen) 

De cijfers van Janssen de Jong Groep over het eerste halfjaar van 2016 geven aan dat het concern de positieve lijn van 2015 dit jaar doortrekt. De ambitie voor 2016 ligt qua omzet en resultaat duidelijk hoger dan die van vorig jaar, waarbij de voor 2016 geformuleerde doelstellingen zich conform budget ontwikkelen.

De dochterondernemingen binnen het cluster Caribbean behaalden wederom goede resultaten. Deze bedrijven voeren ook grote projecten uit en hebben onder meer de opdracht voor het realiseren van een nieuwe terminal voor Hato International Airport te Curaçao in uitvoering. De vooruitzichten voor de Caribische bedrijven van de bouwgroep blijven dan ook onveranderd positief. Binnen het cluster Projectontwikkeling & Bouw is in vergelijking tot de eerste helft van vorig jaar ongeveer een gelijk aantal woningen verkocht, waarbij het rendement op de projecten is verbeterd. Binnen dit cluster heeft Koninklijke Woudenberg Ameide enkele aansprekende restauraties en een groot renovatieproject verworven. Van de dochterondernemingen binnen het cluster Bedrijfshuisvesting heeft Hercuton in het eerste halfjaar enkele omvangrijke projecten in zowel portefeuille als uitvoering genomen, terwijl Hafkon International en Remco internationale projecten blijven verwerven en uitvoeren. 

Hans Smits, CEO: “Onze groep profiteert van haar brede kennis en expertise en de markten van de verschillende dochterondernemingen. De mogelijkheden en kansen die zich voordoen worden benut. In de Caribbean blijven wij door onze lokale kennis, omvang en slagkracht een veelgevraagd(e) (neven)aannemer. In Nederland trekt de woningmarkt goed aan en blijven wij volop bezig met het vermarkten van duurzame en energieneutrale woningen, scholen en bedrijfshuisvesting. En ook internationaal - in Afrika, Oost-Europa en de Caribbean – blijft vraag naar de hoogwaardige oplossingen die onze bedrijven op het gebied van bedrijfshuisvesting bieden. De gerealiseerde netto marge van 3 procent over de omzet is 50 procent hoger dan die van vorig jaar, maar nog steeds niet op het gewenste niveau na belastingen van 4 à 5 procent. Onze focus blijft dan ook continue gericht op het bieden van slimme oplossingen en het steeds effectiever en efficiënter maken van onze bedrijfsprocessen, met het maximeren van de klantwaarde als doel. De verwachting is dat Janssen de Jong Groep over heel 2016 bij een omzet van € 330 miljoen, een positief netto resultaat van € 10 miljoen zal realiseren”.

Over Janssen de Jong Groep
Janssen de Jong Groep creëert vernieuwende oplossingen voor een groeiende vraag naar flexibele, betaalbare en duurzame woningen, bedrijfshuisvesting, maatschappelijk vastgoed infrastructuur, scholen, ziekenhuizen, zee- en luchthavens, enz. De groep ontwikkelt, bouwt, renoveert, restaureert en doet onderhoud voor bedrijven, particulieren en overheden in binnen- en buitenland. De aanpak garandeert hoogwaardige producten en diensten die in korte tijd en zonder zorgen voor de opdrachtgever worden geleverd. Janssen de Jong Groep behoort tot de landelijke top van bouwbedrijven.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.