Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Diploma.. en doe maar gelijk een baan!

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Sinan Husin komt uit Irak en is 54 jaar. In januari 2016 begon hij, op aanraden van zijn contactpersoon bij de gemeente, aan de Entreeopleiding Assistent Bouw bij ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Nog geen jaar later sluit hij zijn opleiding af met een diploma én een jaarcontract bij Bloemendal Bouw B.V., het bedrijf waar hij de afgelopen drie maanden stage liep. Sinan woont in Leusden.

“Dat Sinan een geweldige prestatie heeft geleverd mag duidelijk zijn”, aldus docent Bert van der Maten. “Normaal staat voor deze opleiding anderhalf jaar en lang niet elke cursist kan daarna aan het werk. Dat het Sinan wel is gelukt komt vooral door zijn persoonlijkheid. Hij is erg leergierig en beschikt over hele goede werknemersvaardigheden. Vooral op het sociale vlak heeft hij een streepje voor. Bovendien is hij ook erg betrouwbaar en komt hij ondanks een druk gezin altijd op school of het werk. Zijn stageverslag is keurig ingevuld, dat zie ik ook weleens anders.”
Martijn Spijker, stagebegeleider en Bert Boeijink, directeur Bloemendal Bouw B.V., zijn ook erg te spreken over Sinan. ”Hij is ons erg opgevallen door zijn inzet en aanwezigheid. Hij levert goed werk en nog belangrijker: hij ziet ook werk. Sinan is echt een voorbeeld werknemer. We zijn blij dat wij hem een baan kunnen aanbieden.”

Sinan zelf is natuurlijk ook heel blij met de kans die hij krijgt van Bloemendal Bouw B.V.. “Mijn specialiteit is “kozijnen”. Daar is ook veel werk in. Ik vind het leuk om met collega’s in de werkplaats met hout te werken of op klus te gaan. De stage was heel gezellig en ik heb veel geleerd, bijvoorbeeld werken met de freesmachine. Ik ga goed mijn best doen tijdens mijn examenopdracht binnenkort. Als dat is gelukt kan ik eind oktober mijn diploma in ontvangst nemen. Op mijn 12e ging ik al van school en begon ik met werken. Het is echt fijn dat ik 25 jaar ervaring nu om kan zetten in een baan.”

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.