Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Woningproject Marie Louise in Ede verkocht aan ASR Dutch Core Residential Fund

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 10 min
location_on [xx]km
OLCO, Van Campen en ASR Dutch Core Residential Fund hebben overeenstemming bereikt over de verkoop en realisatie van het woningproject Marie Louise te Ede. CBRE begeleidde OLCO bij het gehele verkooptraject.

OLCO heeft het project ontwikkeld dat is gelegen aan de Waterlooweg in het centrum van Ede. Het appartementencomplex bestaat uit totaal 32 appartementen en maakt onderdeel uit van het woningproject Centre Village. De 32 woningen hebben een gemiddeld gebruikersoppervlakte van 95 m2 en beschikken over een individuele berging en een parkeerplaats in de ondergrondse garage.

Van Campen Bouwgroep uit Zelhem zal zorgdragen voor de realisatie. De beoogde oplevering van het complex staat gepland voor eind 2017.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: ”Deze acquisitie kwam tot stand dankzij de goede samenwerking met OLCO en Van Campen Bouwgroep. Recentelijk namen we de huurappartementen boven de nabijgelegen Hoogvlietsupermarkt in Ede over. Ede is een economisch sterke regio en een populair woongebied. Uit ervaring weten wij dat hier veel vraag is naar hoogwaardige appartementen in het middeldure huursegment. We zijn daarom  blij dat we het bezit van het ASR Dutch Core Residential Fund in Ede verder kunnen uitbreiden."

Mark Westra, Directeur OLCO: ”OLCO heeft samen met Middendorp Holding en Van Campen het totale project ontwikkeld, bestaande uit 80 woningen, een bedrijfsruimte en een parkeergarage. Door de crisis is het laatste appartementencomplex, Marie Louise, door ons herontwikkeld. Wij hebben daarmee een heel mooi complex kunnen realiseren dat uitstekend op de hoogwaardige wensen van a.s.r. inspeelde. We kunnen tevreden zijn over het proces met a.s.r. en zullen eind 2017 Marie Louise opleveren.”

Over het ASR Dutch Core Residential Fund
Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van circa € 0, 9miljard, bestaande uit ongeveer 4.850 woningen, gelegen in de sterkste regio’s van Nederland in termen van economische en demografische ontwikkeling. Institutionele beleggers kunnen participeren in dit fonds. Voor meer informatie kijk op: www.asrreim.nl. ASR Dutch Core Residential Fund is een fonds voor gemene rekening met een onbeperkte looptijd. Het fonds is fiscaal transparant en gestructureerd volgens INREV richtlijnen om optimale transparantie richting de beleggers te garanderen. Verder kent het fonds een uniek liquiditeitsmechanisme.

Over CBRE
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2015). De organisatie heeft meer dan 70.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 400 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Over OLCO
OLCO is specialist in de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed t.a.v. ontwerp, realisatie, en exploitatie. Het maatschappelijk vastgoed verdelen wij onder in sport, onderwijs en overige ‘publieke gebouwen’. Ons specialisme betreft zwembaden. OLCO opereert met 12 medewerkers vanuit Zeist in heel Nederland en België en organiseert zijn projecten op basis van geïntegreerde contractvormen, vooral voor de gemeentelijke overheid en semi-publieke instellingen. Wij stimuleren partners en opdrachtgevers om creatief te zijn en kunnen door middel van onze aanpak een hoge ambitie nastreven in de kwaliteit van gebouwen. Dat maakt ons, met ervaring sinds 1958, tot een succesvolle speler. Website: www.olco.nl.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.