Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Aegon en BAM onderuit op Damrak

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op Beursplein 5 verwerkten donderdag een flinke stroom aan eerstekwartaalcijfers. Daarbij vielen die van bouwbedrijf BAM in negatieve zin op. Ook hoofdfonds Aegon ging, na een aanvankelijk positieve start, flink omlaag.

De AEX stond in het eerste handelsuur 0,1 procent hoger op 536,13 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 799,01 punten. Londen stond vlak, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,1 procent.

Aegon steeg bij de hoofdfondsen in eerste instantie meer dan 2 procent, maar die winst verdampte volledig. De verzekeraar boekte afgelopen kwartaal meer winst dan een jaar eerder. De kapitaalbuffer bleef daarbij op peil, maar moet in ieder geval in Nederland verder worden versterkt, stelde het bedrijf. Aegon noteerde na bijna een uur een verlies van 4 procent.

Britse pond

BAM leverde bij de middelgrote fondsen ruim 5 procent in. De opbrengsten en de winst van het bouwbedrijf daalden in het eerste kwartaal. Dit kwam vooral door de waardedaling van het Britse pond en door lagere opbrengsten bij de Duitse tak, die een jaar eerder juist een sterke bijdrage leverde.

Raambekleder Hunter Douglas kondigde een Britse overname aan en was bij de kleinere fondsen een uitschieter met een plus van 2,6 procent. Veevoerproducent ForFarmers en sportschooluitbater Basic-Fit openden ook de boeken. ForFarmers won 0,7 procent, Basic-Fit zakte 0,5 procent.

Advertentiemarkt

Ook elders in Europa kwam een keur aan bedrijven met handelsberichten naar buiten. Het Duitse televisiebedrijf ProSiebenSat.1 verloor in Frankfurt bijna 5 procent nadat het de eigen groeiverwachtingen voor de Duitse advertentiemarkt verlaagde. Branchegenoot RTL zakte 2,5 procent.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 47,77 dollar. De prijs van Brent steeg 0,9 procent naar 50,68 dollar per vat. De euro was 1,0890 dollar waard, tegen 1,0868 dollar bij het Europese slot woensdag.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.