Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kantoor verbouwen? 5 tips

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Is het huidige kantoor aan een upgrade toe of is het gewoon tijd voor iets anders? Er zijn vele manieren om je kantoor een andere look te geven. Of het nu om een grote of een kleine verbouwing gaat, met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker.

1. Doelen stellen 

Wat zijn nu precies de doelen van de aanstaande verbouwing? Moet er meer ruimte gecreëerd worden, moet er een moderne uitstraling gerealiseerd worden of misschien moet de omgeving wel aangepast worden aan een bepaalde huisstijl. Wanneer de uiteindelijke doelen duidelijk vastgesteld worden is het een stuk gemakkelijker om de uiteindelijke verbouwing te plannen en in goede orde te laten verlopen.

2. Pak alles aan

Wanneer de verbouwing eenmaal ingepland staat is het net zo gemakkelijk om direct alles aan te pakken. Door bijvoorbeeld gedurende de verbouwing direct de verlichting te vervangen kan er flink bespaard worden op toekomstige kosten. LED-verlichting is de meest duurzame vorm van verlichting op dit moment en is een aantal honderden euro’s per maand goedkoper dan de standaard verlichting. Je kan online gemakkelijk LED-verlichting uitkiezen, bestellen en direct naar locatie laten bezorgen. Zet bijvoorbeeld de basis met Lampdirect.be LED-paneellampen en vervang ook vloerlampen en bureaulampen met een LED-lamp.

3. Duurzame materialen 

Door gebruik te maken van duurzame materialen ben je niet alleen maatschappelijk verantwoord bezig, je kan er ook nog eens flink mee op het budget besparen. Materialen zoals bijvoorbeeld steigerhout geven de kantoor omgeving een unieke uitstraling, geven een gevoel van ontspanning, kenmerken duurzaamheid en zijn een stuk goedkoper dan die eikenhouten vergader tafel. 

4. Professionele hulp

Behalve een professioneel team voor de verbouwing is het ook verstandig om een professionele interieur designer mee te laten denken over het uiteindelijke eindresultaat. Door duidelijk je wensen en behoeften aan te geven kan de professional ervoor zorgen dat je gegarandeerd het gewenste eindresultaat bereikt. Het is beter om eenmalig te investeren dan om over een paar jaar opnieuw een verbouwing aan te moeten gaan. 

5. Denk vooruit

Trends zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen en het nieuwe werken worden de laatste jaren steeds populairder. Denk dan ook een aantal jaar vooruit. De behoefte aan flexibele werkplekken, natuurlijke omgevingen en speelse werkruimten wordt steeds groter en zal de komende jaren alleen nog maar groeien. Neem een voorbeeld aan bedrijven als Google en Microsoft en biedt medewerkers een ultieme, unieke, plezierige plek om te werken. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit maar ook de uiteindelijke kwaliteit.

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lampdirect.be) 

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.