Normal_kantoor_verbouwen1

Is het huidige kantoor aan een upgrade toe of is het gewoon tijd voor iets anders? Er zijn vele manieren om je kantoor een andere look te geven. Of het nu om een grote of een kleine verbouwing gaat, met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker.

1. Doelen stellen 

Wat zijn nu precies de doelen van de aanstaande verbouwing? Moet er meer ruimte gecreëerd worden, moet er een moderne uitstraling gerealiseerd worden of misschien moet de omgeving wel aangepast worden aan een bepaalde huisstijl. Wanneer de uiteindelijke doelen duidelijk vastgesteld worden is het een stuk gemakkelijker om de uiteindelijke verbouwing te plannen en in goede orde te laten verlopen.

2. Pak alles aan

Wanneer de verbouwing eenmaal ingepland staat is het net zo gemakkelijk om direct alles aan te pakken. Door bijvoorbeeld gedurende de verbouwing direct de verlichting te vervangen kan er flink bespaard worden op toekomstige kosten. LED-verlichting is de meest duurzame vorm van verlichting op dit moment en is een aantal honderden euro’s per maand goedkoper dan de standaard verlichting. Je kan online gemakkelijk LED-verlichting uitkiezen, bestellen en direct naar locatie laten bezorgen. Zet bijvoorbeeld de basis met Lampdirect.be LED-paneellampen en vervang ook vloerlampen en bureaulampen met een LED-lamp.

3. Duurzame materialen 

Door gebruik te maken van duurzame materialen ben je niet alleen maatschappelijk verantwoord bezig, je kan er ook nog eens flink mee op het budget besparen. Materialen zoals bijvoorbeeld steigerhout geven de kantoor omgeving een unieke uitstraling, geven een gevoel van ontspanning, kenmerken duurzaamheid en zijn een stuk goedkoper dan die eikenhouten vergader tafel. 

4. Professionele hulp

Behalve een professioneel team voor de verbouwing is het ook verstandig om een professionele interieur designer mee te laten denken over het uiteindelijke eindresultaat. Door duidelijk je wensen en behoeften aan te geven kan de professional ervoor zorgen dat je gegarandeerd het gewenste eindresultaat bereikt. Het is beter om eenmalig te investeren dan om over een paar jaar opnieuw een verbouwing aan te moeten gaan. 

5. Denk vooruit

Trends zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen en het nieuwe werken worden de laatste jaren steeds populairder. Denk dan ook een aantal jaar vooruit. De behoefte aan flexibele werkplekken, natuurlijke omgevingen en speelse werkruimten wordt steeds groter en zal de komende jaren alleen nog maar groeien. Neem een voorbeeld aan bedrijven als Google en Microsoft en biedt medewerkers een ultieme, unieke, plezierige plek om te werken. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit maar ook de uiteindelijke kwaliteit.

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lampdirect.be)