Met het ochtendgloren schoot onze fotograaf Stefan Verkerk deze prachtige impressie van het inhijsen.

We sleepten en hesen dit weekend met grote spullen: betonnen liggers voor een gloednieuw viaduct. We bouwen het viaduct vlakbij Zwolle in de N340 naar Ommen, óver het spoor Zwolle-Meppel.

Viaduct Hessenweg
Op het traject van Zwolle richting Meppel bouwen we in opdracht van de provincie Overijssel een viaduct. De huidige overweg in de N340 (Hessenweg) wordt verlegd en gaat straks óver het spoor. Hierdoor verbeteren we de veiligheid en doorstroming van het verkeer.

Toch al werk bij Zwolle
Tijdens de werkzaamheden in Zwolle rijden er van en naar Zwolle bussen in plaats van treinen. Meerdere spoorprojecten rondom Zwolle liften tijdens deze “Trein Vrije Periode” mee door de werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren. Door zo werkzaamheden te combineren beperken we de hinder voor reizigers.

Hijswerk
Afgelopen weekend bracht aannemer Salverda twintig betonnen liggers over het spoor aan. Deze 'prefab' liggers van 40 meter lengte vormen samen het nieuwe dek over het spoor. Met 700 tons kranen aan weerzijden van het spoor werden de betonnen elementen van 70 tot 90 ton per stuk op de landhoofden geplaatst. De werkzaamheden begonnen in de nacht van vrijdag op zaterdag om 03:00 ’s nachts. Zaterdagavond lagen de liggers er allemaal in.

Vechtdal Verbinding
De aanleg van het viaduct hoort bij het project Vechtdal Verbinding. De Provincie Overijssel is opdrachtgever.

ProRail