Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De provincie Noord-Holland treft maatregelen om de bouwstop voor de Leeghwaterbrug op te heffen, die op 15 mei 2018 is afgekondigd.

In de afgelopen weken voerde de provincie diverse gesprekken met de verantwoordelijke aannemer. Deze gesprekken leidden tot de conclusie dat ingrijpen door de provincie in de projectorganisatie van de aannemer nodig is, zodat de bouwstop op korte termijn volledig kan worden opgeheven. Het is van het grootste belang dat het werk zo snel mogelijk herstart om uitloop van de werkzaamheden te voorkomen.

Noodzakelijke ingreep in projectorganisatie
De provincie is voor grote projecten, zoals de vernieuwing van de Leeghwaterbrug, opdrachtgever en sluit een contract af met een aannemer. Die is, als opdrachtnemer, verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van het project. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook vergunningsaanvragen. De bouwstop van de Leeghwaterbrug was het gevolg van het niet voldoen aan een aantal vergunningsvereisten op het vlak van de veiligheid. De provincie achtte het noodzakelijk om in te grijpen vanwege de duur van de bouwstop en de mogelijke gevolgen daarvan. Na overleg tussen provincie en aannemer voert de aannemer diverse maatregelen door. Zo nemen 2 gespecialiseerde provinciemedewerkers deel aan de voorbereiding van het werk. Daarnaast wordt de projectorganisatie bij de aannemer uitgebreid, de projectleiding vervangen en gelden er herziene procedures en werkwijzen.

Veilige, planningsconforme uitvoering
Begin juli 2018 stelde de provincie de aannemer formeel in gebreke. De aannemer werd daarbij gesommeerd een goed herstelplan, inclusief planning, aan te leveren. Die ingebrekestelling blijft gehandhaafd, zodat de provincie (juridische) actie kan ondernemen als dat alsnog nodig mocht blijken. Op dit moment gaat de provincie er echter vanuit dat de genomen maatregelen volstaan om de werkzaamheden volgens eerder gemaakte afspraken te realiseren en af te ronden. De provincie hecht groot belang aan een veilige en planningsconforme uitvoering van het werk door de opdrachtnemer, zodat weggebruikers en omgeving niet te maken krijgen met meer overlast dan voorzien.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden aan Leeghwaterbrug zijn ook te volgen via deze projectpagina.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.