Logo_rss_entry-187385

APELDOORN (ANP) - Het stadhuis in Apeldoorn is volgende week gewoon weer het podium voor de raadsvergadering. Donderdagavond werd het stadhuis nog ontruimd na het aantreffen van een scheur in een vloer, maar onderzoek heeft uitgewezen dat er eigenlijk niets aan de hand is, meldt een gemeentewoordvoerder.

De marmeren vloer in de centrale hal is aan het brokkelen als gevolg van de renovatie van het pand. ,,Door sloopwerkzaamheden is het gebouw in beweging. Marmer beweegt niet mee en brokkelt daardoor af’’, aldus de gemeente.

In de parkeergarage onder het stadhuis werden in een balk wel wat scheurtjes aangetroffen. Maar ook daarmee is niets aan de hand, aldus de woordvoerder. Het onderzoek daarnaar is voor nu dus ook klaar en de parkeergarage is weer helemaal beschikbaar.

Schoonmaakpersoneel had de scheur in de vloer ontdekt. Op het moment van de ontruiming waren tientallen mensen in het stadhuis, dat sinds september wordt gerenoveerd. Sindsdien wordt het gebouw alleen nog gebruikt voor politieke bijeenkomsten.