Normal_normal_klim_naar_het_licht__kathedrale_basiliek_haarlem__beeld_via_persbericht___2_

Meer dan 60.000 bezoekers hebben inmiddels de toren- en gewelventocht Klim naar het licht gemaakt in de KoepelKathedraal van Haarlem. Het bezoekersaantal overtreft alle verwachtingen  van de organisatie, die daarom nu heeft besloten om Klim naar het licht nog eenmaal te verlengen, tot en met zondag 27 oktober. Dit meldt de Stichting Kathedrale Basiliek.

Klim naar het licht trekt veel bezoekers uit Haarlem die niet eerder in de KoepelKathedraal zijn geweest. Zij grijpen deze mogelijkheid aan om kennis te maken met het beeldbepalende gebouw en om ‘hun’ stad en de wijde omgeving van boven te bekijken vanaf de loopbrug die op bijna 60 meter hoogte tussen beide torens loopt. Daarnaast trekt Klim naar het licht ook veel bezoekers van buiten Haarlem, waaronder de nodige buitenlandse toeristen.
 

NOG EENMAAL VERLENGD

 
Vanwege deze aanhoudende belangstelling wordt Klim naar het licht nu nog eenmaal verlengd tot en met het einde van de herfstvakantie, zondag 27 oktober. Deze beslissing werd genomen in overleg met de vrijwilligers die de rondleidingen mogelijk maken. Tijdens de maandelijkse vrijwilligersborrel werd hen gevraagd of zij in konden stemmen met een verlenging, waarop een luid gejuich opsteeg.
 
De opbrengst van het evenement wordt gebruikt voor de verdere restauratie en instandhouding van de kathedraal. Klim naar het licht kan zowel individueel als in groepsverband worden gemaakt. Toegangskaarten kunnen online besteld worden via de website van KoepelKathedraal Haarlem.
 
Door: Nationale Bouwgids