Normal_normal_photovoltaic-2138992_1920

Eerder kondigde de Efteling al aan een grote parkeerplaats geheel te overdekken met zonnepanelen, en nu volgt ook Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn. Vanaf het voorjaar van 2020 kunnen bezoekers daar straks onder een dak van 1.500 zonnepanelen hun auto parkeren. Dit meldt Archeon.

De constructie waar de zonnepanelen op rusten staat al, en ook de zonnepanelen zelf zijn inmiddels geïnstalleerd. In totaal gaat het om een overkapping van 2.034 vierkante meter waarop 1.500 panelen klaar liggen om de zon te vangen. Momenteel wordt er proefgedraaid, eind maart, begin april 2020 moet de zonnepaneeloverkapping volledig operationeel zijn. De parkeerplaats zelf zal ruimte bieden aan 145 auto’s.
 

PARKEREN ONDER ZONNEPANELEN BIJ PRETPARKEN (VOORZICHTIG) IN OPKOMST  

 
Museumpark Archeon is niet de eerste die aankondigt een parkeerplaats te gaan overkappen met zonnepanelen. Eerder deze maand bracht de Efteling al naar buiten een van de parkeerplaatsen te gaan voorzien van zonnepanelen. Hierbij gaat het om een overkapping van 23.000 vierkante meter, waaronder straks 1.346 auto’s kunnen parkeren. De constructie (met 14.300 zonnepanelen in totaal) zal naar verwachting ergens volgend jaar gebouwd moeten zijn; wanneer exact heeft de Efteling nog niet naar buiten gebracht. 
 
Door: Nationale Bouwgids