Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stilstand geen optie voor baas Tata Steel

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De harde ingrepen die Tata Steel eerder aankondigde zijn onder meer nodig om het bedrijf gereed te krijgen voor de toekomst. Topman Henrik Adam van Tata Steel Europe stelt in een gesprek met het ANP dat stilstand geen optie is en dat slagen gemaakt moeten worden op het gebied van modernisering en verduurzaming. 

Tata-personeel en vakbonden protesteerden eerder deze week tegen de ophanden zijnde ingrepen. Bij het voormalige Hoogovens staan 1600 banen op de tocht. Adam zegt de zorgen die bij het personeel leven zeer serieus te nemen. Maar om de bedrijfsvoering te stroomlijnen worden alle Tata-onderdelen langs de meetlat gelegd, dus ook de winstgevende locatie in IJmuiden.

Adam benadrukt dat de staalindustrie een oude industrie is. Er zijn volgens hem harde noten te kraken om de toekomst van de staalsector in Europa veilig te stellen. Daarvoor zijn ook investeringen nodig. Al met al ziet hij de toekomst van de Europese staalsector zonnig in.

Prestatieverbetering

De transformatie heeft tot doel het bedrijfsresultaat met 10 procent te verbeteren tot 750 miljoen pond tegen maart 2021. Ongeveer driekwart van de prestatieverbetering zal komen van productiviteitsverbeteringen, minder bureaucratie en verhoogde verkoop van hoogwaardige staalsoorten. Besparingen op de arbeidskosten zijn goed voor het resterende deel.

Tata belooft bij de reorganisatie alle belanghebbenden in het proces te zullen betrekken. Adam voorziet ook een periode van uitvoerige discussies en overleggen.

Duidelijkheid

Personeel van Tata zei eerder geen heil te zien in de ingrepen. Volgens hen ontbreekt het aan een duidelijk plan. Frits Van Wieringen, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Tata Steel, sprak woensdag weer 2,5 uur met de leiding van het bedrijf. Het resultaat van die gesprekken is dat de leiding van Tata Steel Europe in overleg gaat met de leiding van het moederbedrijf in India, over eventuele aanpassingen van de voorstellen.

Van Wieringen hoopt en verwacht binnen een week duidelijkheid te krijgen. Tot die tijd zijn acties of stakingen door personeel opgeschort.

Door: ANP

23 juli '24 ( 8:18)

Nieuwe huurders gevonden voor leegstaande Big Bazar-winkels

Het grote winkelvastgoedconcern Wereldhave, bekend van winkelcentra als Eggert in Purmerend en De Koperwiek in Capelle aan den IJssel, ziet zijn huuropbrengsten aantrekken. Vorig jaar ontstonden er nog lege plekken in de winkelcentra van het beursgenoteerde bedrijf door het omvallen van winkelketen Big Bazar, maar inmiddels hebben al die winkels weer een nieuwe huurder gekregen.

23 juli '24 ( 7:17)

Krimp in bedrijfsinvesteringen na flinke groei in 2023

Bedrijven hebben in mei 6,8 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's, machines (waaronder defensiematerieel) werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april namen de bedrijfsinvesteringen nog met 6,5 procent toe.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.