Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

BEEQUIP helpt mkb groeien met gebruikt materieel

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Leasemaatschappij BEEQUIP helpt mkb bedrijven groeien met equipment lease oplossingen. De leasemaatschappij financiert gebruikt materiaal voor bedrijven in onder meer de bouw, infra en logistiek.

Wat BEEQUIP anders maakt dan andere leasemaatschappijen is dat de lease experts in het bedrijf stuk voor stuk gek zijn van kranen, graafmachines en andere voertuigen. Ze weten om welk materieel het gaat en spreken de taal van mkb-ondernemers. Het bedrijf beoordeelt, in tegenstelling tot banken, in eerste instantie de waarde van het materieel en pas daarna bekijken ze of de klant voldoende cashflow heeft, of gaat maken, om het terug te betalen. Door de waarde van het materieel als uitgangspunt te nemen, kunnen ze naast nieuw materieel ook gebruikte machines financieren. Dit kan mkb-bedrijven grote voordelen opleveren.

Bouwmaterieel leasen?

Wanneer je een startend of reeds opgebouwd bouwbedrijf hebt, en je wilt uitbreiden, is het leasen van bouwmaterieel een uitstekende oplossing. Hoe werkt het dan? Wanneer je bouwmaterieel least, krijg je uiteraard het grondverzet in je bezit, maar ben je ook de eigenaar? Wanneer je kiest voor de leasevorm financial lease ben je als klant economisch gezien de eigenaar. De juridische eigenaar is de leasemaatschappij waar je de machine bij least. Wat betreft je boekhouding werkt het als volgt: Het materieel staat bij jou op de balans. Wanneer het leasecontract afloopt en je de machine volledig hebt afbetaald, word je naast economisch- ook juridisch eigenaar.

Welke mogelijkheden zijn er?

De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig. Voor het leasen van elke soort bouwmaterieel biedt BEEQUIP een lease oplossing. Van grote tot kleine bedrijfsuitbreidingen; het afsluiten van een financial lease kan volledig op maat worden gemaakt. Een aantal voorbeelden van lease-oplossingen zijn:

Voor al deze machines geldt dat de expert van BEEQUIP eerst onderzoekt wat de kwaliteit is, voordat de financiële situatie van jouw bedrijf onder de loep wordt genomen.

Manier van denken van BEEQUIP uniek

Volgens oprichter Linders levert de unieke manier van denken veel nieuwe klanten op. Naast het meedenken over financial lease, biedt BEEQUIP namelijk ook een mogelijkheid voor de zogeheten sale-and-lease-back-constructie. Hierbij kunnen klanten hun bestaande machines onderbrengen bij BEEQUIP en terugleasen. Klanten ontvangen daarbij een bedrag voor de verkoop, die ze ook direct kunnen investeren in het terugleasen van extra materieel.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

07 augustus '23 ( 8:08)

TU Delft geeft grote bouwopdracht aan Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft een grote opdracht gekregen van de TU Delft. Het beursgenoteerde bedrijf gaat aan de slag met de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Met de klus is circa 130 miljoen euro gemoeid.

23 juni '23 (15:38)

In september komt kabinet met eigen plan landbouwsector

Het kabinet komt in september met zijn eigen plan voor de hervorming van de landbouwsector, zei minister Piet Adema (Landbouw) vrijdag na de ministerraad. Daarin zal staan hoe de sector tot en met 2040 hervormd zal worden. Eerder deze week klapte het overleg over het Landbouwakkoord toen lobbyclub LTO zich terugtrok.