Bouw hotel

Op het terrein van Rotterdam Ahoy komt een hotel met 250 kamers. Ahoy, de gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie Heijmans/Ballast Nedam tekenden daarvoor recent een contract met vastgoedontwikkelaar Foruminvest. Eind 2022 moet het hotel klaar zijn. Dit meldt Ahoy Rotterdam

Welk hotel het wordt is nog onbekend, wel heeft Ahoy al laten weten dat het een filiaal wordt van een internationale hotelketen. Met de komst van de verblijfsaccommodatie gaat een langgekoesterde wens van Ahoy in vervulling.
 

Niet alleen hotel

 
Het nog te bouwen hotel maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waarbij de omgeving van winkelcentrum en metrostation Zuidplein flink op de schop wordt genomen. Naast het hotel zullen er ook een zwemcentrumcultureel centrum komen. Daarnaast werkt Ahoy aan de bouw van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage. Die bouwwerkzaamheden moeten eind 2020 klaar zijn. 
 
Meer informatie over de gebiedsontwikkeling rondom het Rotterdamse Zuidplein is te vinden via de website van Hart van Zuid.
 
Door: Nationale Bouwgids