Pretpark Zeeland

Een Chinese investeerder heeft plannen om een groot pretpark te bouwen in Zeeland. Althans, dat stelt Léon Overdulve, directeur van het Zeeuwse bedrijf Overdulve Offshore Services International. Hij ving het gerucht op tijdens een etentje in China. Dit meldt Hart van Nederland.

Vanuit zijn functie heeft Overdulve veel contact met Chinese ondernemers. Tijdens een etentje, twee jaar geleden al, had hij contact met een vertegenwoordiger van een investeringsmaatschappij. Het gesprek kwam op Zeeland, dat Overdulve onder de aandacht bracht als plek waar steeds meer toeristen komen. Dat triggerde bij de investeerder het idee om er een pretpark te gaan bouwen. 
 

Twee miljoen bezoekers

 
Inmiddels is het pretparkballetje gaan rollen. Vanuit Zeeland zou er al een delegatie naar China zijn geweest, en er worden nu vervolgstappen ondernomen. Overdulve verwacht dat er binnen vijf jaar een pretpark kan staan dat ongeveer half zo groot is als Nederlands grootste pretpark: de Efteling. Het zou dan gaan om bezoekersaantallen die richting de twee miljoen gaan. Waar het pretpark precies gerealiseerd zou moeten worden is nog niet duidelijk. 
 
Door: Nationale Bouwgids