Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Echt waar: er zijn plannen voor een attractiepark voor… katten

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het begon als een grap, maar het begint nu steeds serieuzere vormen aan te nemen: Catland, een pretpark voor katten. Het idee is afkomstig van Nando de Kroon uit Apeldoorn, die er inmiddels al ruim een jaar mee bezig is. Belangrijkste inspiratiebron: kattenfilmpjes. Dit meldt Omroep Gelderland.
Eigenlijk is het een combinatie van twee factoren die Nando de Kroon heeft samengevoegd: de populariteit van online kattenfilmpjes, én zijn eigen liefde voor attractieparken: “Dus ik vroeg me af hoe een attractiepark voor katten eruit zou zien. Je hebt al kattencafés en kattenhotels, maar wij wilden verdergaan”, zo zegt hij tegenover Omroep Gelderland. Samen met nog twee vrienden begon hij de ideeën 
 

Kattenattractiepark

 
Hoe zou zo’n kattenattractiepark eruitzien? De Kroon, die als directeur van Story Fabrique unieke concepten bedenkt en ontwerpt, heeft op zijn website een impressie staan van Catland. De illustratie toont Catland als een klein park met groen en bomen, en daarnaast verschillende bouwwerken: een plantenkas, een woonkamer en een schuur waar een raket uitsteekt. Hierbij is de plantenkas een horrorkas (‘waar komkommers met enge gezichten een waar spookhuis voor katten vormen’) en is de woonkamer gevuld met draaischijven vol bewegende dozen, als een ware kermisattractie voor katten, zo weet Omroep Gelderland.
 

Geen wachtrijen

 
Een belangrijk verschil met reguliere pretparken is dat het kattenpretpark geen wachtrijen zal kennen. Want: krijg een kat maar eens in de rij. Geen doen, en dus zullen er ook geen hekjes zijn om de poezenboel te reguleren. 
 
Of Catland er ook echt komt is nog maar de vraag, maar de plannen ervoor zijn al in een serieuzer stadium dan De Kroon ooit had kunnen bevroeden. Hij ziet het ontwerpen van het poezenpretpark vooralsnog vooral als een vingeroefening, maar zinspeelt ondertussen op meer: “Dit was stap één, maar we zijn wel aan het kijken naar de mogelijkheden.”
 
Door: Nationale Bouwgids
18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.