Attractiepark voor katten

Het begon als een grap, maar het begint nu steeds serieuzere vormen aan te nemen: Catland, een pretpark voor katten. Het idee is afkomstig van Nando de Kroon uit Apeldoorn, die er inmiddels al ruim een jaar mee bezig is. Belangrijkste inspiratiebron: kattenfilmpjes. Dit meldt Omroep Gelderland.

Eigenlijk is het een combinatie van twee factoren die Nando de Kroon heeft samengevoegd: de populariteit van online kattenfilmpjes, én zijn eigen liefde voor attractieparken: “Dus ik vroeg me af hoe een attractiepark voor katten eruit zou zien. Je hebt al kattencafés en kattenhotels, maar wij wilden verdergaan”, zo zegt hij tegenover Omroep Gelderland. Samen met nog twee vrienden begon hij de ideeën 
 

Kattenattractiepark

 
Hoe zou zo’n kattenattractiepark eruitzien? De Kroon, die als directeur van Story Fabrique unieke concepten bedenkt en ontwerpt, heeft op zijn website een impressie staan van Catland. De illustratie toont Catland als een klein park met groen en bomen, en daarnaast verschillende bouwwerken: een plantenkas, een woonkamer en een schuur waar een raket uitsteekt. Hierbij is de plantenkas een horrorkas (‘waar komkommers met enge gezichten een waar spookhuis voor katten vormen’) en is de woonkamer gevuld met draaischijven vol bewegende dozen, als een ware kermisattractie voor katten, zo weet Omroep Gelderland.
 

Geen wachtrijen

 
Een belangrijk verschil met reguliere pretparken is dat het kattenpretpark geen wachtrijen zal kennen. Want: krijg een kat maar eens in de rij. Geen doen, en dus zullen er ook geen hekjes zijn om de poezenboel te reguleren. 
 
Of Catland er ook echt komt is nog maar de vraag, maar de plannen ervoor zijn al in een serieuzer stadium dan De Kroon ooit had kunnen bevroeden. Hij ziet het ontwerpen van het poezenpretpark vooralsnog vooral als een vingeroefening, maar zinspeelt ondertussen op meer: “Dit was stap één, maar we zijn wel aan het kijken naar de mogelijkheden.”
 
Door: Nationale Bouwgids