Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ook Perry Sport ontvangt faillissementsaanvraag van verhuurder

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Een winkelverhuurder die begin deze maand faillissement heeft aangevraagd voor de eigenaar van ICI Paris, doet nu hetzelfde bij Perry Sport. De Dordtse ondernemer Pieter van Loon is boos dat die sportkledingketen besloot tot nader order geen huur te betalen voor een gehuurd pand.

Perry Sport, dat in handen is van het Britse JD Sports, heeft evenals veel andere winkels de deuren gesloten als maatregel tegen besmettingen met het nieuwe coronavirus. Verhuurders van winkelpanden kregen per mail meegedeeld dat de winkelketen tot nader order geen huur kan betalen.

Het steekt vastgoedinvesteerder Van Loon, die een winkelpand in Dordrecht verhuurt aan de sportkledingketen, dat de eigenaar van Perry Sport eenzijdig meedeelde geen huur te betalen. Pogingen om samen tot een overeenkomst te komen over huurbetalingen haalden volgens hem niets uit.

Bankroet

"Daarom heb ik het zware middel van een aanvraag van faillissement ingezet", laat hij weten. "Ik heb ook verplichtingen bij banken. Die lopen gewoon door." Hij wijst erop dat met andere winkeliers in problemen wel oplossingen zijn gevonden.

Als ondernemers een bankroet aanvragen voor een ander bedrijf, betekent niet automatisch dat er ook echt faillissement wordt uitgesproken. Het gaat Van Loon er dan ook vooral om het bedrijf te dwingen tot een gesprek over een tijdelijk oplossing voor de huur.

Reactie Steven Preston

Steven Preston, directeur van Perry Sport en Aktie Sport in Nederland, spreekt in een reactie tegen dat er van een "eenzijdige" mededeling sprake was. "Je zou ook kunnen zeggen dat wij de moeite namen te schrijven om onze situatie uit te leggen."

Hij benadrukt verder dat de sluiting van winkels een grote klap financiële klap betekent, waardoor miljoenen euro's verloren gaan. In die situatie is het amper mogelijk om met iedere verhuurder het gesprek te gaan over maatregelen, betoogt Preston. Dat er nu met juridische middelen wordt geschermd zet de onderlinge verhoudingen volgens hem onnodig onder druk.

Van Loon diende eerder deze maand een faillissementsaanvraag in tegen AS Watson, de Chinese eigenaar van Kruidvat en parfumerieketen ICI Paris. Die laatste keten kwam onlangs terug op de eerdere mededeling geen huur te betalen. ICI Paris heeft Nederlandse verhuurders van winkelruimte voorgesteld over april de helft van de verschuldigde huur te betalen. De andere helft wordt opgeschort.

Door: ANP

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.