DeLaMar West

Het DeLaMar Theater in Amsterdam opent nog dit jaar, bij de start van het nieuwe theaterseizoen, een nieuwe vestiging in Amsterdam West. De nieuwe locatie biedt plaats aan zo'n tweehonderd bezoekers en richt zich vooral op talentontwikkeling.

In DeLaMar West, zoals de vestiging gaat heten, is onder meer extra aandacht voor musical. Zo krijgt musicalontwikkelaar MusicalMakers er een plek net als andere culturele organisaties. Met meerdere organisaties onder een dak ontstaat een netwerk voor nieuwe ideeën waar ruimschoots geput kan worden uit ervaring en expertise en waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan, zo stelt het DeLaMar.

DeLaMar West

"Ik zie ernaar uit om het ondernemerschap en de gastvrijheid van DeLaMar Theater in te kunnen zetten op een nieuwe locatie die hopelijk een belangrijke schakel in de talentontwikkeling van de podiumkunsten kan worden", zegt directeur Andreas Fleischmann. "Met DeLaMar West creëren we een professionele, gastvrije en bovenal betaalbare plek voor samenwerkingspartners en nieuwe makers."

De programmering van DeLaMar West wordt in de komende maanden bekend.

Door: ANP