De Wilgenwaerd Nijverdal

Op de rivier de Regge bij het Overijsselse Nijverdal is een uniek terras gerealiseerd. Bij horeca- en activiteitenlocatie de Wilgenweard bestaat nu namelijk de mogelijkheid om te lunchen en dineren met de voeten in het water zónder zelf nat te worden. Dit meldt Ferex. 

Veel horecaondernemers hebben minder zitplaatsen beschikbaar om de anderhalve meter te handhaven. De Wilgenweard, gelegen tussen Nijverdal en Hulsen in Overijssel, heeft daar iets op bedacht: een terrasverlenging van rijplaten. Het ‘nieuwe terras’ van rijplaten drijft op het water en geeft de unieke mogelijkheid om óp de Regge te eten. Voeten in het water en genieten maar.
 

Spetterende thuisvakantie

Jan Voortman, Eigenaar van Ferex: “Wij werden direct heel enthousiast toen de Wilgenweard met het idee kwam om onze rijplaten te gebruiken voor een extra terras. Aan deze toepassing hebben we zelf niet eerder gedacht, Daarom hebben wij 10 rijplaten in bruikleen gesteld om de terrasverlenging te realiseren. Zeker tijdens een crisis als deze verdienen mensen een spetterende thuisvakantie. Daar dragen wij graag aan bij.”
 

Kijkje achter de schermen

 
Aan het aanleggen van het nieuwe terras ging het nodige werk vooraf. Het was niet mogelijk om de rijplaten direct in het water te laten bij de horecalocatie. Aan de oever van de Regge zijn daarom de rijplaten in het water gelegd en aan elkaar gekoppeld. Het complete terras is vervolgens achter een roeibootje naar de Wilgenweard gesleept.
 
Door: Nationale Bouwgids