TRIBE komt naar Amsterdam

Hotelgroep Accor heeft samen met WIN Hotels een franchiseovereenkomst getekend voor de komst van het allereerste TRIBE-hotel naar Nederland. Het komt te staan in Amsterdam-Noord en zal naar verwachting in de zomer van 2021 haar deuren openen. Vlakbij, en rond dezelfde tijd, zullen Accor en WIN Hotels eveneens een nieuw Mercure hotel openen. Dit meldt Accor Benelux.

 

De hotels zullen worden gevestigd in twee torens van het nieuw te ontwikkelen gebied ‘Gare du Nord’ in Amsterdam-Noord, naast metrostation Noord (het eind-/startpunt van de Noord/Zuidlijn). Het is voor het eerst dat TRIBE – een geheel nieuw merk van de Accor-hotelgroep – neerstrijkt op Nederlandse bodem. Het viersterrenhotel krijgt 192 kamers en suites, en een restaurant. Het nieuw te openen viersterrenhotel van Mercure gaat 110 kamers tellen en zal ook over een restaurant beschikken. 
 

Nieuw merk: TRIBE

 
Voor het eerst opent er een TRIBE-hotel in Nederland, Amsterdam. TRIBE is een  nieuw en snelgroeiend merk van Accor in het middensegment. Het merk wil reizigers verrassen en inspireren met een origineel, gevarieerd en zorgvuldig samengesteld aanbod dat meer gericht is op stijl dan op prijs, waardoor het een leider is in de betaalbare luxesector van designhotels. Het eerste TRIBE-hotel opende haar deuren in Perth, Australië. De nieuwe formule van Accor zal de komende jaren wereldwijd uitgerold worden. Naast Amsterdam staan er openingen gepland in onder andere Warschau, Londen, Glasgow, Orleans, Melbourne, Boekarest, New York, Tallinn, Phnom Penh, Hong Kong en Bali. Het streven is om binnen vijf jaar tijd wereldwijd 150 TRIBE hotels aan het portfolio van Accor toe te voegen.
 

TRIBE en Mercure onderdeel project ‘Gare du Nord’

 
Het project Gare du Nord waar zowel het nieuwe Mercure hotel als het TRIBE-hotel zich gaan vestigen wordt ontwikkelt door AM en Blauwhoed. Het project bestaat uit twee torens en maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling rondom het beginpunt van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam-Noord. Naast de twee hotels worden er ook 361 woonappartementen verdeeld over de twee torens gerealiseerd. Het project heeft een unieke ligging direct aan metrostation Noord van de recent geopende Noord/Zuidlijn. Die reizigers in een paar minuten tijd naar het centrum van de stad brengt. Beide hotels richten zich zowel op zakelijke als de recreatieve gasten én op de buurt.
 
Door: Nationale Bouwgids