Normal_rss_entry-284576

Voor het nieuwe RTL 4-programma Merry Little Christmas dompelt Robert ten Brink zich helemaal onder in kerstsferen en nostalgie. In gesprek met het ANP zegt hij het "heel leuk" te vinden dat hij dit mocht presenteren, terwijl hij niet per se iets met kerstdorpen bouwen heeft.

In Merry Little Christmas proberen acht koppels, bestaande uit een kerstdorpenbouwer en een miniatuurbouwer, het mooiste kerstdorp van Nederland te maken. "Het is iets groots en kleins tegelijk", aldus Ten Brink. "Ik ben van de ene in de andere verbazing gevallen."

De presentator nam de klus over van collega Martijn Krabbé, die vanwege besmetting met het coronavirus de opnames moest missen. Kerstdorpen bouwen in zijn vrije tijd doet Ten Brink zelf niet. "Ik heb er geen geduld voor, ik zou me geen raad weten", zegt hij. "Ik heb voor de kandidaten wel af en toe een schroef ingedraaid, dat dan weer wel."

Prehistorische kerst

De bouwers in het programma krijgen de opdracht om binnen diverse thema’s een kerstdorp te bouwen. Zo moeten ze bijvoorbeeld een romantische, griezelige en rampzalige kerst namaken. "Er komt zelfs een prehistorische kerst voorbij", lacht de presentator.

De eerste aflevering van Merry Little Christmas is terug te kijken via RTL XL. Aflevering 2 is op woensdag 23 december te zien bij RTL 4.

Door: ANP