Normal_rss_entry-291888

Het Betty Asfalt, het theater van Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest, wordt de komende maanden verbouwd. De fundering van het complex aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam moet worden vernieuwd. Daarnaast krijgen de zaal en de foyer een grote opknapbeurt. Dat heeft Van Geest maandag laten weten.

"Net als alle theaters kunnen ook wij voorlopig nog niet open", stelt hij. "Dus proberen we van de nood een deugd te maken. De renovatie stond eigenlijk voor volgend seizoen op de agenda. Maar we proberen nu voor de herfst klaar te zijn, in de hoop dat we dan weer gewone voorstellingen kunnen programmeren."

De uitzendingen van Troost TV, dat Paul Haenen al sinds het begin van de coronacrisis een aantal keer per week verzorgt, gaan gewoon door. Het is de bedoeling de komende maanden op maandag, woensdag en vrijdag een programma te verzorgen. Mogelijk wordt voor een aantal uitzendingen uitgeweken naar een andere locatie.

Ook is het de bedoeling dat Margreet Dolman, het alter ego van Haenen, voorlopig elke eerste zondag van de maand een positieve voorstelling maakt om de Nederlanders wat hoop en optimisme mee te geven. De eerste show is zondag 7 februari. Kaarten voor de livestream zijn te koop via de website van Betty Asfalt.

Door: ANP