Huis kopen

Wanneer je een huis gaat kopen is de kans ook heel erg groot dat je hier het een en ander gaat verbouwen. Maar hoeveel ga je precies aanpassen? En waar moet je dan allemaal op letten? Dit zijn zaken die je het beste vooraf eventjes goed inventariseert, want dan weet je precies waar je aan toe bent! We hebben een lijstje voor je gemaakt met zaken waar je altijd goed op moet letten in dit geval, om je in ieder geval alvast een handje op weg te helpen. Lees dus gauw verder. 

Keuring door je makelaar

Een NVM Makelaar Rotterdam of andere makelaar kan je helpen om een goede bouwkundige keuring uit te voeren. Zo weet je vooraf precies of het huis daadwerkelijk voldoet aan alle bouwkundige eisen. Niet geheel onbelangrijk, want wanneer je daar nog mee aan de slag moet ben je letterlijk en figuurlijk ver van huis. Hier begint het dus mee! Je weet dan ook meteen of er in de (nabije) toekomst groot onderhoud nodig is, en hoeveel werk daar dan waarschijnlijk in zal gaan zitten.  
 

Bekijken wat je graag anders wil

Vaak noemen mensen de keuken en badkamer als ruimtes in huis die zij als eerste willen verbouwen. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en de kans is groot dat de droomkeuken van de vorige eigenaar er anders uitziet dan jouw ideale plaatje van de plek waar je kookt. Kijk hier dus goed naar, en maak een lijstje van de dingen die je graag aan zou willen passen. Je kunt dan ook meteen inschatten of dit meteen binnen je budget past, of dat je dit pas later kunt gaan verbouwen.
 

De verschillende muren

Wanneer je een huis koopt is het gehele pand van jou. Je kunt dan misschien wel ergens een muurtje weghalen of juist ergens anders een muurtje plaatsen. Wanneer je dat wilt zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het van groot belang dat het muurtje dat je wegtikt geen draagmuur is, want dan is je huis niet meer stabiel! Tegelijkertijd is het bijvoorbeeld bij een nieuw muurtje belangrijk dat deze wordt gemaakt door iemand met verstand van zaken, want een scheve muur of een muur die instort is iets waar helemaal niemand blij van wordt!
 

Veel succes

Nu weet je een beetje waar je op moet gaan letten. We wensen je alvast veel succes!