Beste zaagtafel

Als je regelmatig aan het klussen bent, dan wil je beschikken over goed gereedschap. Een zaagtafel is zeer praktisch gereedschap waar je eigenlijk niet zonder kunt. Het aanbod in zaagtafels is dan ook groot. Ben je van plan om een zaagtafel aan te schaffen? In dit artikel geven we je inzicht waar je hierbij aan moet denken en hoe je eenvoudig en snel de beste zaagtafel kunt vinden.

Wat is een zaagtafel?

Een zaagtafel (ook wel een tafelcirkelzaag genoemd) is een tafel waarbij het zaagblad door een elektromotor wordt aangedreven. Als je hout snel en nauwkeurig op maat moet zagen, is een zaagtafel eigenlijk onmisbaar. De houten en balken rusten op de tafel zodat je het materiaal niet hoeft te tillen en je kunt op een prettige hoogte werken mits de zaagtafel beschikt over een onderstel uiteraard.  
 
De moderne zaagtafels zijn steeds lichter en praktischer om mee te nemen. De betere zaagtafels kunnen worden voorzien van verschillende zaagbladen. Het type zaagblad is van belang voor het uitvoeren van je klus. De afmetingen van het zaagblad zijn bijvoorbeeld bepalend hoe diep je kunt zagen. Als gemiddelde zaagdiepte ligt tussen de 70 en 90 mm. De meeste zaagtafels voldoen hier uitstekend aan. Daarnaast zijn er zaagbladen waarmee je juist heel grof of heel fijn kunt zagen. Naast deze optie heb je veel meer keuzemogelijkheden bij het aanschaffen van zaagtafels.   
 

Verschillende keuzemogelijkheden bij de aanschaf van zaagtafels

Zoals aangegeven heb je verschillende keuzemogelijkheden bij de aanschaf van zaagtafels. Het motorvermogen van de zaagtafel zal bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij het maken van je keuze. Dit wordt aangegeven in het aantal Watt. De stelregel hierbij is eenvoudig: hoe hoger de wattage, hoe zwaardere klussen je kunt uitvoeren. Als je de zaagtafel gebruikt voor professionele doeleinden, heb je waarschijnlijk gereedschap met een wat hoger vermogen nodig. Als particuliere doe-het-zelver kun je het vaak af met een zaagtafel met wat minder vermogen waarmee je ook nog eens wat voordeliger uit bent.
 
Een belangrijke afweging die je moet maken, is tussen een zaagtafel met trekfunctie en een zaagtafel met verstekzaagfunctie. Bij de eerste optie kun je het zaagblad van voor naar achteren bewegen wat zeer praktisch is. Met de verstekzaagfunctie kun je het hout in een mooie hoek zagen. Afhankelijk van deze keuze, worden er meerdere geleiders bij de zaagtafel geleverd. Op deze manier kun je op een zeer nauwkeurige wijze te werk gaan. In dit kader kun je ook de keuze maken voor een zaagtafel met laser. Wil je jezelf veel opruim/schoonmaakwerk na het voltooien van je klus besparen? Kies dan voor een zaagtafel met stofafzuiging.
 

Zo vind je de beste zaagtafel

Ben je op zoek naar de beste zaagtafel die er op dit moment te krijgen is?  Bezoek dan zeker zaagwijzer.nl. Op deze website krijg je alle praktische informatie over zaagtafels. Deze website is gespecialiseerd in dit gereedschap. Op basis van de informatie die je op deze website vindt, kun je een overwogen keuze maken als je op zoek bent naar de beste zaagtafel.