Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zo vind je de beste zaagtafel

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Als je regelmatig aan het klussen bent, dan wil je beschikken over goed gereedschap. Een zaagtafel is zeer praktisch gereedschap waar je eigenlijk niet zonder kunt. Het aanbod in zaagtafels is dan ook groot. Ben je van plan om een zaagtafel aan te schaffen? In dit artikel geven we je inzicht waar je hierbij aan moet denken en hoe je eenvoudig en snel de beste zaagtafel kunt vinden.

Wat is een zaagtafel?

Een zaagtafel (ook wel een tafelcirkelzaag genoemd) is een tafel waarbij het zaagblad door een elektromotor wordt aangedreven. Als je hout snel en nauwkeurig op maat moet zagen, is een zaagtafel eigenlijk onmisbaar. De houten en balken rusten op de tafel zodat je het materiaal niet hoeft te tillen en je kunt op een prettige hoogte werken mits de zaagtafel beschikt over een onderstel uiteraard.  
 
De moderne zaagtafels zijn steeds lichter en praktischer om mee te nemen. De betere zaagtafels kunnen worden voorzien van verschillende zaagbladen. Het type zaagblad is van belang voor het uitvoeren van je klus. De afmetingen van het zaagblad zijn bijvoorbeeld bepalend hoe diep je kunt zagen. Als gemiddelde zaagdiepte ligt tussen de 70 en 90 mm. De meeste zaagtafels voldoen hier uitstekend aan. Daarnaast zijn er zaagbladen waarmee je juist heel grof of heel fijn kunt zagen. Naast deze optie heb je veel meer keuzemogelijkheden bij het aanschaffen van zaagtafels.   
 

Verschillende keuzemogelijkheden bij de aanschaf van zaagtafels

Zoals aangegeven heb je verschillende keuzemogelijkheden bij de aanschaf van zaagtafels. Het motorvermogen van de zaagtafel zal bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij het maken van je keuze. Dit wordt aangegeven in het aantal Watt. De stelregel hierbij is eenvoudig: hoe hoger de wattage, hoe zwaardere klussen je kunt uitvoeren. Als je de zaagtafel gebruikt voor professionele doeleinden, heb je waarschijnlijk gereedschap met een wat hoger vermogen nodig. Als particuliere doe-het-zelver kun je het vaak af met een zaagtafel met wat minder vermogen waarmee je ook nog eens wat voordeliger uit bent.
 
Een belangrijke afweging die je moet maken, is tussen een zaagtafel met trekfunctie en een zaagtafel met verstekzaagfunctie. Bij de eerste optie kun je het zaagblad van voor naar achteren bewegen wat zeer praktisch is. Met de verstekzaagfunctie kun je het hout in een mooie hoek zagen. Afhankelijk van deze keuze, worden er meerdere geleiders bij de zaagtafel geleverd. Op deze manier kun je op een zeer nauwkeurige wijze te werk gaan. In dit kader kun je ook de keuze maken voor een zaagtafel met laser. Wil je jezelf veel opruim/schoonmaakwerk na het voltooien van je klus besparen? Kies dan voor een zaagtafel met stofafzuiging.
 

Zo vind je de beste zaagtafel

Ben je op zoek naar de beste zaagtafel die er op dit moment te krijgen is?  Bezoek dan zeker zaagwijzer.nl. Op deze website krijg je alle praktische informatie over zaagtafels. Deze website is gespecialiseerd in dit gereedschap. Op basis van de informatie die je op deze website vindt, kun je een overwogen keuze maken als je op zoek bent naar de beste zaagtafel.
20 maart '24 (14:23)

Bouwvakkers willen betere zwaarwerkregeling en komen hiervoor in actie

Bouwvakkers voeren de komende weken op verschillende bouwplaatsen in het land actie voor een betere zwaarwerkregeling, meldt vakbond FNV. Dat is een regeling waarmee mensen eerder kunnen stoppen met werken als ze zwaar werk verrichten.

19 maart '24 ( 9:05)

Plannen voor 265.000 woningen in Zuid-Holland goedgekeurd

De provincie Zuid-Holland heeft plannen goedgekeurd voor de bouw van ongeveer 265.000 woningen. De provincie beoordeelde bijna 3000 ingediende plannen uit de verschillende regio's en keurde daarvan 98 procent goed. Het is de bedoeling dat al die woningen uiterlijk in 2032 zijn gebouwd.

18 maart '24 (11:50)

'Laat woningbouw dit en volgend jaar niet verder stil komen te staan'

De woningbouw moet dit jaar en volgend jaar niet nog verder stil komen te staan. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar een debat over het grote woningtekort. De overheid moet nadrukkelijker de regie nemen, vinden de ondernemersorganisaties.

18 maart '24 (10:35)

Dura Vermeer ziet "voldoende kansen" ondanks krimp bouwsector in 2024

Bouwconcern Dura Vermeer voorziet dit jaar "voldoende kansen", hoewel de bouwsector naar verwachting in 2024 voor het eerst in geruime tijd zal krimpen. Mede dankzij de grote hoeveelheid opdrachten die nog moeten worden uitgevoerd ziet de bouwer het jaar met vertrouwen tegemoet, meldt de onderneming in het jaarverslag over 2023.

08 maart '24 (10:32)

Provincie Zuid-Holland remt woningbouw af, terwijl er snel nieuwe huizen moeten komen

De provincie Zuid-Holland remt de woningbouw af, terwijl er juist snel nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Die conclusie trekt demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) in een brief aan de provincie.

19 februari '24 ( 9:17)

Hypotheekrente weer hoger, ook deze week renteverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Veel geldverstrekkers hebben de hypotheekrente weer verhoogd en ook deze week komen er renteverhogingen aan, ziet De Hypotheekshop. Voor het eerst sinds eind oktober hebben banken en andere hypotheekaanbieders afgelopen week de rente vaker verhoogd dan verlaagd.

15 februari '24 ( 8:35)

Energierekening voor woningen gedaald

De energierekening zakt dit jaar aanzienlijk dankzij de gedaalde prijzen voor gas en elektriciteit. Het gaat bij een gemiddeld huishouden om een besparing van 323 euro per jaar, voorspelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij gaat het statistiekbureau uit van de energieprijzen van januari 2024.

15 februari '24 ( 8:30)

Nieuwbouwwoning vergunningen dit jaar laagst sinds 2016

Nederlandse gemeenten hebben vorig jaar het laagste aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen afgegeven sinds 2016. Voor koopwoningen is het aantal vergunningen zelfs met bijna een kwart gezakt tot het laagste aantal in tien jaar, terwijl Nederland nog steeds kampt met een groot huizentekort.

15 februari '24 ( 8:05)

'Formatieproces zorgt voor grotere onzekerheid bouwsector'

Het proces rond de vorming van een nieuwe Nederlandse regering zorgt voor grotere onzekerheid voor de bouw- en vastgoedsector, vooral als het gaat om de ambitie om meer woningen te bouwen en de wetgeving rond stikstof. Daarvoor waarschuwt bouwconcern BAM bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

14 februari '24 (11:50)

Autoriteit woningcorporaties: 'Bouwdoelen op dit moment niet haalbaar'

De bouwdoelen van woningcorporaties zijn op dit moment niet haalbaar. Dat meldt de Autoriteit woningcorporaties (Aw), onderdeel van de Inspectie Leefomgeving en Transport, woensdag bij de publicatie van een jaarlijks rapport over de sector. Corporaties moeten tot 2030 een kwart miljoen sociale huurwoningen bouwen, maar zeggen te weinig geld te hebben voor een te grote opgave.