Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tips bij het aanschaffen van het juiste gereedschap

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De beschikking hebben over goed gereedschap is het halve werk, het is een cliché die in meerdere artikelen op deze website gebruikt wordt. Als je een professionele klusser bent of een fanatieke doe-het-zelver weet je als geen ander dat deze uitdrukking meer dan waar is! Dit maakt het aanschaffen van het juiste gereedschap alleen maar moelijker. Het aanbod in gereedschap is immers zeer veelzijdig te noemen. Daarom delen we hier een aantal nuttige tips bij het aanschaffen van het juiste gereedschap. We nemen de aankoop ven het gebruik van een zaag als voorbeeld.

Waarom goed gereedschap echt het halve werk is!

We komen toch nog even terug op de eerder genoemde cliché. De praktijk wijst immers uit dat deze uitdrukking niet voor niets is ontstaan. Als je wel eens met inferieur gereedschap hebt gewerkt, weet je precies wat we hiermee bedoelen. Heb je wel eens je materialen met een botte zaag proberen door te zagen? Is er wel eens een klus niet helemaal gegaan zoals je gewenst had omdat het gereedschap je in de steek liet? Heb je wel eens een ongeval gehad doordat je gereedschap hebt gebruikt die kwalitatief niet helemaal geschikt was? Troost je, je bent niet de enige. Veel mensen zijn immers zijn wat zuinig met het kopen van hun gereedschap en daar gaat het wel eens mis. 

Haastige spoed kan soms goed!

De bovenstaande praktijkvoorbeelden komen dus meer dan geregeld voor. Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor dit soort situaties. Een van de belangrijkste oorzaken van het verkeerd gebruik van gereedschap of het gebruikt van verkeerd gereedschap is de bekende haastige spoed. Veel klussers gunnen zich weinig tijd om zich te verdiepen in het grote aanbod van gereedschap. Zij rennen naar een winkel en besluiten onder hun zelf opgelegde tijdsdruk om het gereedschap aan te schaffen wat daar toevallig in de schappen ligt. Voor het verdiepen in het aanbod wordt geen tijd vrijgemaakt. Als we zeggen dat het helemaal niet nodig is om heel veel tijd te besteden aan het verdiepen in het aanbod mits je weet bij welk platform je terecht kunt voor alle benodigde nuttige informatie, ziet je tijdsbesteding er heel anders uit. Als je voor het kiezen van een geschikte zaag even zaagwijzer.nl raadpleegt, beschik je direct over alle benodigde informatie. Haastige spoed kan soms goed!

Goedkoop is dus duurkoop bij gereedschap

Als je jezelf verdiept in het aanbod als je op zoek bent naar gereedschap, valt het je ongetwijfeld op dat dit soort materialen te verkrijgen zijn in diverse prijsklassen. Hoewel de verleiding groot is, adviseren we je dan ook niet te besparen op gereedschap. De bovengenoemde voordelen spreken boekdelen. Kies bijvoorbeeld voor de beste professionele zaagtafel als je veelvuldig van een tafelcirkelzaag gebruik maakt. Je zult ervaren dat je de klus veel makkelijker kunt uitvoeren. Met goed gereedschap werk je niet alleen prettiger, veiliger en sneller, het resultaat is vaak veel mooier dan wanneer je met slecht gereedschap werkt! 

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!