Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Start bouw Weideblick in Nieuwveense landen

Door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis BV
schedule 5 min
location_on [xx]km
Gisteren heeft wethouder Robin van Ulzen de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van de eerste woningen van Weideblick. Het gaat om een nieuw plandeel met 285 woningen met daarin huur- en koopwoningen in alle prijsklassen. Weideblick is gelegen in de wijk Nieuwveense landen, waar woonruimte komt voor bijna 2.000 huishoudens.

Weideblick is een ontwikkeling van Roosdom Tijhuis en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De nieuwe buurt kent een kleinschalige opzet met veel water, groen en een dorps karakter. Het voormalige weidegebied met haar flora en fauna vormt het uitgangspunt voor de opzet van de wijk.

Wethouder Robin van Ulzen: “Er is veel vraag naar allerlei soorten woningen in Meppel. Het is goed te zien dat de ontwikkeling van Weideblick mensen een nieuw thuis kan geven, van sociale huur tot aan koopwoningen in het duurdere segment. Er komt ook een aantal bouwkavels waar mensen zelf een huis op kunnen laten bouwen. Een mooi divers plan!”

Verhuur door BPD Woningfonds

De woningen waarvan de bouw is gestart zijn naar verwachting in oktober gereed voor bewoning. Het zijn ruime eengezinswoningen in de middenhuur. BPD Woningfonds biedt de woningen na de zomer te huur aan. BPD Woningfonds is een uniek fonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen.

Rebecca Haasdijk, Sr. Assetmanager van BPD Woningfonds: “Met ons woningfonds, dat we in 2019 samen met Rabobank hebben opgericht, willen we een betaalbare woning voor alle doelgroepen met een middeninkomen mogelijk maken. Dat we hier in Meppel ruime en duurzame eengezinswoningen voor gezinnen in een groene wijk kunnen realiseren is fantastisch.

Aansluitend aan de start van de bouw van de eerste huurwoningen, volgt de start van de bouw van koopwoningen. De toekomstige bewoners waren aanwezig toen de wethouder de schop in de grond zette. De toekomstige bewoners van Plevier vertellen: “Wij komen uit Meppel en wij willen hier graag blijven. Wij zijn blij dat we nu kunnen wonen in het mooiste nieuwbouwproject in Meppel.”

Voor de zomer komen er weer woningen in verkoop. Het gebied wordt ontwikkeld door Roosdom Tijhuis en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De sociale huurwoningen worden via Stichting Woonconcept aangeboden aan woningzoekenden.

Door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis BV
Jutestraat 8 , 7461 TR , Rijssen
04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!