Normal_afbeelding1

Ben jij op zoek naar manieren om meer hout in je tuin toe te voegen, maar weet je niet precies waar je kunt beginnen? Geen probleem! Wij hebben namelijk speciaal voor jou een lijstje klaargezet met ideeën om meer hout in je tuin toe te voegen. Natuurlijk kun je kiezen voor de makkelijke wijze, bijvoorbeeld door houten tuinmeubilair te kopen wat je ook gemakkelijk mee kunt nemen naar een volgende woning. Dit is echter niet heel erg permanent in de tuin, wat de meesten van ons wel graag willen. Bij deze geven we je alvast drie ideeën, zodat jij jouw tuin een flinke make over kunt geven.

 

Een vlonder

Als eerste willen we het graag over de vlonder hebben. Je kunt bijvoorbeeld een mooie vlonder bouwen welke je aan de woning vastmaakt, maar je kunt ook een apart terras maken met een vlonder. Hier kun je dan een gezellige zithoek op plaatsen. Zo kun je op een makkelijke manier de tuin opdelen in verschillende gedeeltes, waarbij je een extra stukje elegantie toevoegt. Je kunt gemakkelijk zelf een vlonder van hout maken of deze in zijn volledigheid bestellen bij een specialist.

Een looppad maken

Naast een vlonder kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een houten looppad te maken. Je kunt meerdere houten planken naast elkaar leggen tot dat je het einde van de tuin bereikt, maar je kunt ook stapstenen maken van hout. Zo kun je er tussen bijvoorbeeld nog grind, gras of houtsnippers leggen voor een speels effect. Selecteer hiervoor wel hout met een antislip laag, zodat je niet uitglijdt wanneer het nat of vochtig is. Meet de perfecte stapbreedte uit en plaats twee tot drie planken – afhankelijk van hoe breed het hout is – per stap op de grond. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld niet heel veel hout hebt en je het geheel wat speelser wilt laten.

Een houten tuinscherm

Als je wat meer sfeer in de tuin zou willen, kun je kijken naar houten tuinschermen. Je kunt deze echt in allerlei varianten vinden, waaronder verschillende kleuren hout en diverse patronen. Waar zou je deze schermen kunnen plaatsen? Je kunt deze in plaats van een schutting gebruiken, maar je kunt ze ook gebruiken om gezellige hoekjes in de tuin te creëren. Als jouw tuin bijvoorbeeld erg smal en diep is, dan kun je door middel van tuinschermen de tuin opdelen. Zo kun je een gedeelte maken waar je een fijne eettafel plaatst, maar ook een deel voor een casual zithoek met een vuurtje. Zo zorg je voor een knusser effect in een grote omgeving. Je kunt het houten scherm nog wat aankleden door er wat decoratieve verlichting aan op te hangen of een gezellig vogelhuisje aan te bevestigen.