Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De 5 grootste woningbouwtrends van dit moment

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Als je de laatste tijd geen huis hebt gebouwd of verbouwd, zul je ontdekken dat er veel is veranderd als je dat doet. Hier zijn een paar bouwtrends die we vandaag de dag veel zien in ons land.

 

Slim

Smart home-technologie blijft vooruitgaan. Een van de meest interessante dingen is dat slimme huisfuncties de interesse wekken van tweederde van degenen die een nieuw huis willen bouwen, en hoger gerangschikt zijn dan buitenvoorzieningen zoals parken en zwembaden, volgens een recent onderzoek. Programmeerbare thermostaten, slimme apparaten en ingebouwde oplaadstations voor telefoons en elektrische auto's zijn enkele van de slimme huisfuncties waar veel vraag naar is. Tegenwoordig worden er dan ook veel slimme huizen gebouwd in Nederland. 

Online

Met de algehele verschuiving van offline naar online en de mogelijkheid om alles met een klik op de knop te hebben, kiezen veel mensen ervoor om de lay-out van hun nieuwe huis aan te passen en te personaliseren, net als wat je mogelijk kunt doen bij een Valentino tas. We bevinden ons dan ook in een nieuw tijdperk van architectuur. We springen voortdurend met de snelheid van het licht door al deze ideeën. We zien zoveel toffe nieuwe trends en bedrijven spelen in op die vraag. Toegang tot online bronnen helpt consumenten niet alleen bij het kiezen van stijlen en functies. In elk facet van het bouwen en verbouwen van woningen heeft technologie bijgedragen aan het creëren van een nieuw landschap van apps, fotogalerijen, ontwerptools en communicatieplatforms. Dus de volgende keer dat je gaat bouwen of verbouwen, heb je allerlei keuzes op je telefoon of tablet.

Stijl

Net als bij modetrends weerspiegelen woningbouwtrends de bredere beweging naar persoonlijke stijl en individualiteit. Je huis kan net als je Shabbies tas weerspiegelen wie je bent door de texturen, materialen en kleuren. Deze moderne esthetiek omvat een besliste afstand van veel kieskeurige details. We zien dat echt vierkante randen en strakke lijstwerk momenteel enorm populair zijn. We veranderen ronde kolommen in vierkante, verwijderen details in plaats van ze toe te voegen, en op radiuscomponenten zien we de vraag naar onopgesmukte bogen.

Groen

Energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn groeiende zorgen, en de woningbouwsector heeft er nota van genomen. Uit gegevens van een kopersonderzoek voor nieuwbouw blijkt dat een van de drie belangrijkste kenmerken energie-efficiëntie is. Naast zaken als zonnepanelen en verlichting, verwerken bouwers ook veel duurzamere materialen in hun huizen, zoals teruggewonnen en gerecycled hout, staal en dergelijke. Op deze manier worden steeds meer woningen op een groene manier gebouwd in ons land.

Buiten

Hoewel deze trend niet nieuw is, heeft het feit dat we de afgelopen jaren grotendeels aan huis vastzaten, een hernieuwde interesse gewekt om buitenruimtes net zo leefbaar te maken als binnenruimtes. Er is grote belangstelling voor buitenkeukens, waterpartijen, eetgelegenheden en automatisering, zoals uitklapbare tv-schermen en uitschuifbare insectenwering. Met andere woorden, bij het bouwen van een woning wordt niet alleen naar het huis zelf gekeken, mensen letten op het moment ook meer op de buitenruimtes en proberen de tuin zo mooi en goed mogelijk te maken. 

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!