Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De beste apps voor het bouwen van een huis

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het bouwproces van een huis is voor iedereen stressvol. Van het prijskaartje tot de steeds groter wordende takenlijst, er is veel om je zorgen over te maken bij het bouwen van een huis. Gelukkig is daar een app voor, meerdere apps zelfs! Ongeacht waar je bent in het bouwproces van je huis, deze apps kunnen helpen om een ​​deel van de stress te verlichten. Zorg er daarom voor dat je ze snel downloadt op je smartphone die je draagt aan een telefoontasje zodat je de volgende programma’s altijd bij de hand hebt. 

 

iHandy Carpenter 

Stel je je eens voor dat je een eenvoudig, handig timmermansgereedschap in je zak hebt. Dat kan met deze app! De iHandy Carpenter-app bevat 5 professionele gereedschappen: een schietlood, een waterpas, een waterpas, een stalen gradenboog en een stalen liniaal. De iHandy Carpenter is perfect voor het meten van verticale lijnen, het egaliseren van vlakke oppervlakken en het meten van hoeken en inches/centimeters. De iHandy Carpenter helpt je bij het meten van vrijwel alles, wat natuurlijk hartstikke handig kan zijn bij het bouwen van een woning. 

Houzz

Als je nog nooit van Houzz hebt gehoord, download de app dan nu. Het biedt namelijk deskundig advies, miljoenen ontwerpideeën, talloze producten voor je huis en aanbevolen lokale huisprofessionals. Met de app en website kun je je ideeën en inspirerende projecten opslaan, zodat je deze ideeën opnieuw kunt bekijken en delen met je gezin en je aannemer. Er is ook een schetsfunctie in de Houzz-app waarmee je ideeën en notities op foto's kunt maken voor toekomstig gebruik. De beste eigenschap is de View In My Room-optie! Dit geeft je de mogelijkheid om meubels op de plattegrond te plaatsen met behulp van virtual reality om de indeling van de kamer beter te bekijken zodat je precies kunt bepalen waar je bijvoorbeeld je tassen gaat opbergen in je nieuwe woning. 

Wunderlist

Als je een gloednieuw huisplan aan het bouwen bent, is je takenlijst lang en overweldigend. Wees productiever, georganiseerder en op alles voorbereid door de Wunderlist-app te downloaden. Maak een doorlopende takenlijst met vervaldatums, voeg herinneringen toe zodat je nooit de belangrijke dingen vergeet, deel je lijsten en delegeer zelfs taken. De Wunderlist-app wordt gesynchroniseerd met je telefoon, tablet en je computer, waardoor het gemakkelijk is om je veeleisende lijsten bij te houden. Zo weet je zeker dat je alle taken voor het bouwen van het huis volbracht worden. 

Home Design 3D

Home Design 3D is een app waarmee je je kamers in 2D of 3D kunt ontwerpen. Net als de View Your Room-functie van de Houzz-app, kun je met Home Design 3D virtueel meubels en andere interieurdecoraties op de plattegrond plaatsen. Om te helpen bij het bepalen van de perfecte indeling voor elke kamer, biedt Home Design 3D een database met meer dan 1.000 meubels en woonaccessoires die je op je plattegrond kunt rangschikken. Je kunt objecten ook bewerken om de vorm te veranderen om je specifieke meubels te repliceren.

23 mei '24 (15:34)

Lokaal het grondwaterpeil verlagen voor de bouw

De afgelopen jaren leek de ene extreme weersituatie de ander op te volgen. De zomers van 2018 en 2022 behoorden bijvoorbeeld tot de top zes droogste ooit gemeten. Meer recenter is 2023 juist weer het natste jaar ooit gemeten. Vanwege klimaatverandering zullen extremen vaker voorkomen, zo is de verwachting. Dat levert grote uitdagingen op het grondwaterpeil in ons land voortdurend goed te reguleren. Hieronder lees je meer over hoe grondwater de bouw beïnvloedt, en hoe belangrijk bronbemaling is.

22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.

06 mei '24 (14:45)

Een kijkje achter de schermen bij het installeren van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurig proces dat bestaat uit meerdere stappen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke plaatsing en aansluiting van de panelen op het elektriciteitsnetwerk van je woning.

29 april '24 ( 8:30)

Dit zijn de eettafel trends van 2024

De eettafel is het hart van iedere eetkamer of open keuken. Het is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een belangrijk element in het interieur. Het heeft veel invloed op de algehele sfeer in de ruimte! Dit jaar zien we een aantal duidelijke trends in tafelontwerpen, waarbij maatwerk en duurzaam materiaalgebruik de boventoon voeren. Laten we eens kijken naar de eettafels trends die er dit jaar bovenuit springen.

15 april '24 ( 9:24)

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

27 maart '24 ( 8:37)

Een diepere blik op het efficiënt inzetten van afvalcontainers in de bouw

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject is efficiëntie een sleutelwoord. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, het beheren van afval en materialen is essentieel voor een gestroomlijnd proces. In dit artikel nemen we een diepere blik op het gebruik van afvalcontainers als een slimme oplossing voor afvalbeheer en opslag tijdens bouwprojecten.Containers zijn niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar bieden ook het gemak van flexibiliteit en mobiliteit. Met een breed scala aan beschikbare maten en types, kun je precies de container vinden die past bij jouw projectbehoeften. Maar hoe kies je de juiste container en wat zijn de voordelen in de bouw?

14 maart '24 ( 8:30)

Vochtproblemen in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtproblemen in huis zijn ontzettend vervelend. Het kan niet alleen je muren, vloeren en plafonds beschadigen, maar op de lange termijn ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel worden zowel de symptomen en oorzaken als de oplossingen voor vochtproblemen besproken. Je leest waar je op moet letten, hoe je vocht kunt verminderen en waarom een woning isoleren op de juiste manier van groot belang is.

26 februari '24 ( 9:49)

Projectzonwering Nederland: de bouwsteen voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom is het goed om na te denken over alle aspecten in ons leven als het gaat om duurzaamheid. Een cruciaal aspect dat kan bijdragen aan een groenere toekomst is het gebruik van zonwering bij gebouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het concept projectzonwering Nederland.

09 februari '24 ( 8:36)

Levering bouwstoffen: waar moet je op letten?

In de bouwsector is het leveren van bouwstoffen een zeer belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Of het nu gaat om beton, stenen, zand of cement, het is van cruciaal belang dat de juiste bouwstoffen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Het kiezen van de juiste leverancier voor bouwstoffen kan een groot verschil maken in termen van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten bij de levering van bouwstoffen en hoe een gerenommeerd bedrijf zoals VMGroup je hierbij kan helpen.

22 januari '24 (14:01)

Voeg waarde en sfeer toe aan je huis

Heb je ooit nagedacht over het toevoegen van een overkapping aan huis? Niet alleen brengt het een esthetische verbetering, maar het biedt ook tal van voordelen die zowel de waarde van je woning kunnen verhogen als je dagelijks leven kunnen verrijken. Een overkapping biedt ook de perfecte gelegenheid om je eigen groene oase te creëren. Door het integreren van planten en bloemen binnen je overdekte buitenruimte, kun je een rustgevende en natuurlijke sfeer creëren. Het is bewezen dat groen om ons heen een positief effect heeft op ons welzijn.