Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De beste apps voor het bouwen van een huis

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het bouwproces van een huis is voor iedereen stressvol. Van het prijskaartje tot de steeds groter wordende takenlijst, er is veel om je zorgen over te maken bij het bouwen van een huis. Gelukkig is daar een app voor, meerdere apps zelfs! Ongeacht waar je bent in het bouwproces van je huis, deze apps kunnen helpen om een ​​deel van de stress te verlichten. Zorg er daarom voor dat je ze snel downloadt op je smartphone die je draagt aan een telefoontasje zodat je de volgende programma’s altijd bij de hand hebt. 

 

iHandy Carpenter 

Stel je je eens voor dat je een eenvoudig, handig timmermansgereedschap in je zak hebt. Dat kan met deze app! De iHandy Carpenter-app bevat 5 professionele gereedschappen: een schietlood, een waterpas, een waterpas, een stalen gradenboog en een stalen liniaal. De iHandy Carpenter is perfect voor het meten van verticale lijnen, het egaliseren van vlakke oppervlakken en het meten van hoeken en inches/centimeters. De iHandy Carpenter helpt je bij het meten van vrijwel alles, wat natuurlijk hartstikke handig kan zijn bij het bouwen van een woning. 

Houzz

Als je nog nooit van Houzz hebt gehoord, download de app dan nu. Het biedt namelijk deskundig advies, miljoenen ontwerpideeën, talloze producten voor je huis en aanbevolen lokale huisprofessionals. Met de app en website kun je je ideeën en inspirerende projecten opslaan, zodat je deze ideeën opnieuw kunt bekijken en delen met je gezin en je aannemer. Er is ook een schetsfunctie in de Houzz-app waarmee je ideeën en notities op foto's kunt maken voor toekomstig gebruik. De beste eigenschap is de View In My Room-optie! Dit geeft je de mogelijkheid om meubels op de plattegrond te plaatsen met behulp van virtual reality om de indeling van de kamer beter te bekijken zodat je precies kunt bepalen waar je bijvoorbeeld je tassen gaat opbergen in je nieuwe woning. 

Wunderlist

Als je een gloednieuw huisplan aan het bouwen bent, is je takenlijst lang en overweldigend. Wees productiever, georganiseerder en op alles voorbereid door de Wunderlist-app te downloaden. Maak een doorlopende takenlijst met vervaldatums, voeg herinneringen toe zodat je nooit de belangrijke dingen vergeet, deel je lijsten en delegeer zelfs taken. De Wunderlist-app wordt gesynchroniseerd met je telefoon, tablet en je computer, waardoor het gemakkelijk is om je veeleisende lijsten bij te houden. Zo weet je zeker dat je alle taken voor het bouwen van het huis volbracht worden. 

Home Design 3D

Home Design 3D is een app waarmee je je kamers in 2D of 3D kunt ontwerpen. Net als de View Your Room-functie van de Houzz-app, kun je met Home Design 3D virtueel meubels en andere interieurdecoraties op de plattegrond plaatsen. Om te helpen bij het bepalen van de perfecte indeling voor elke kamer, biedt Home Design 3D een database met meer dan 1.000 meubels en woonaccessoires die je op je plattegrond kunt rangschikken. Je kunt objecten ook bewerken om de vorm te veranderen om je specifieke meubels te repliceren.

04 december '23 ( 9:00)

Licht boven de eettafel versterken met een lichtkoepel

Het belang van licht in onze leefruimtes, zoals de eetkamer, kan niet genoeg benadrukt worden. Om natuurlijk licht in deze zones te versterken, is het gebruik van lichtkoepels een innovatieve benadering. Deze koepels zijn niet alleen functioneel maar voegen ook esthetische waarde toe aan de ruimte. Vooral plexiglas lichtkoepels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en helderheid, beschikbaar in diverse maten, van compacte 40×40 cm modellen tot ruimere varianten van 100×200 cm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en dakafmetingen.

28 november '23 (10:48)

Coquillegieten voor het gieten van aluminium legeringen

Coquillegieten staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan gietstukken te produceren. Dit proces gebruikt een zware gietvorm, bestaande uit twee helften, wat het bijzonder geschikt maakt voor het gieten van aluminium legeringen. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid, voordelen en overwegingen van coquillegieten.

27 oktober '23 (15:11)

Ontdek de bouwproducten van Hardeman

Als het aankomt op bouwprojecten, is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte bouwproducten. Hardeman, een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, begrijpt dit als geen ander. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1928, heeftHardeman zich gevestigd als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige bouwproducten. In dit blogartikel nemen we een diepgaande kijk op enkele van de bouwproducten die Hardeman te bieden heeft en waarom ze een favoriete keuze zijn voor bouwers en aannemers wereldwijd.

13 oktober '23 (15:16)

De ongeëvenaarde voordelen van epdm dakbedekking in de schijnwerpers

Waarom kiezen voor epdm dakbedekking?


EPDM dakbedekking staat bekend om zijn uitstekende prestaties in de dakbedekkingsindustrie. Hier zijn enkele redenen waarom het een populaire keuze is onder huiseigenaren en professionals:

10 oktober '23 (14:50)

Plaatbewerking: van ruw materiaal tot product

Plaatbewerking is essentieel in de productiewereld van vandaag. Het stelt ons in staat om ruwe platen van diverse materialen om te zetten in verfijnde producten die in tal van sectoren worden gebruikt. Maar wat houdt plaatbewerking precies in en waarom is het zo cruciaal?

03 oktober '23 (11:51)

Kooi Camerabewaking op bouwplaatsen: waar, hoe en waarom moeten ze worden geplaatst?

Het hebben van camerabewaking op je bouwplaats is van onschatbare waarde voor de veiligheid en beveiliging van je project. Maar meer dan alleen het hebben van beveiligingscamera's, is de juiste positionering ervan van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Stel je voor dat een camera een dode hoek heeft waar potentiële bedreigingen onopgemerkt kunnen blijven. Hoe weet je dan welke camera waar moet worden geplaatst? Bij Kooi Camerabewaking begrijpen we het belang van de positionering van beveiligingscamera's en hebben we experts die er alles van af weten. Als je meer wilt weten over het cruciale belang van de positionering van beveiligingscamera's, lees dan verder.

06 juli '23 (13:11)

Renoveren met kunststof kozijnen kan zorgen voor een geldbesparing

Bij het renoveren van een huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder de vervanging van verouderde kozijnen. Het gebruik van kunststof kozijnen biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als financieel.

27 juni '23 (14:14)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

26 juni '23 (15:09)

Staatnaamborden kopen? Dat doe je voordelig bij Informatiebord.nl

Straatnaamborden zijn meer dan slechts een manier om een straatnaam aan te duiden. Ze zijn een integraal onderdeel van de uitstraling en sfeer van een buurt, een woning of zelfs een stad. Informatiebord.nl begrijpt dit volledig en biedt een uitgebreide selectie van straatnaamborden aan die aangepast kunnen worden aan ieders smaak en stijl. Of je nu op zoek bent naar een authentiek straatnaambord voor je huis of een officieel bord voor de hele buurt, deze online aanbieder heeft het allemaal.

12 juni '23 (15:36)

Een nieuwe keuken gewenst? Kijk hier eens naar

Heb je het gevoel dat jouw keuken wel een upgrade kan gebruiken? Of je nu graag kookt of gewoon op zoek bent naar wat meer inspiratie in huis, jouw keuken is een plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat deze plek praktisch en mooi is tegelijkertijd. Maar waar begin je nou bij het verbouwen van jouw keuken? En welke stijl past nou echt bij jouw smaak en jouw huis? In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het verbouwen of vernieuwen van jouw keuken. Laat je inspireren en tover jouw keuken om tot een prachtige nieuwe ruimte in jouw huis!